Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Varm gubbe

Den här varma gubben kommer bli en förstklassig start på din middagsbjudning. En tjusig röra gjord på bland annat ägg, ansjovis och cottage cheese placeras på mörkt fullkornsbröd och täcks av Västerbottensost som får smälta när mackan bakas i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 mackor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka ägg, ansjovis, rödlök och persilja. Tillsätt cottage cheese och nymalen svartpeppar
    och blanda väl. Fördela röran över kavring eller mörkt fullkornsbröd.
  3. Fördela riven smakrik ost, t ex västerbotten, över mackorna.
  4. Gratinera i ca 10 minuter, tills osten fått färg.

För alla

Fri från gluten, om glutenfritt specialbröd används. Innehåller ägg och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4 mackor
  • 2 hårdkokta ägg
  • 3/4 burk ansjovis (à 125 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl cottage cheese
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 4 skivor kavring eller mörkt fullkornsbröd
  • 2 dl riven, smakrik ost, t ex Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan