Potatis- och pumparaggmunkar med smörstekt salvia

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0Klimatsmart
Potatis- och pumparaggmunkar med smörstekt salvia

Raggmunkar som görs av grovriven potatis och pumpa ger dig riktigt goda och fräscha raggmunkar. Smaksättningen med färsk salvia i smeten är gott och överraskande. Servera raggmunkarna med smörstekta salviablad och gärna en kräm med hackad kapris.

Potatis- och pumparaggmunkar med smörstekt salvia

Ingredienser

4 portioner
2 krukor salvia
3 msk smör
ca 800 g pumpa ( 500 g urkärnad, för 4 port) gärna delica
1 1/2 tsk salt
500 g potatis
2 schalottenlökar
2 ägg
3 msk vetemjöl
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja

Kapriskräm

2 dl crème fraiche
ca 2 msk kapris
1/2 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2118 KJ / 506 kCal
Fett36 g
Salt2.9 g
Kolhydrater35 g
Protein9 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pastagratäng med pumpa
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumpa och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paj med pumpa och curry
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpaglass
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga