Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Potatis- och pumparaggmunkar med smörstekt salvia

Ett utsökt recept på potatis- och pumparaggmunkar med smörstekt salvia som passar bra att servera till fest. Du gör raggmunkarna av bland annat pumpa, potatis, lök, ägg och dinkelmjöl. Fullända rätten genom att servera med fetaost och päronråkost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smör i en panna och låt det bli nötbrunt, lägg ner salviabladen och låt dem bara steka i 1-2 minuter, de ska inte bli bruna, bara torka till lite.
  2. Plocka upp dem och låt de rinna av på hushållspapper, spara det goda smöret så länge. 
  3. Skala och riv pumpaköttet på den grövre sidan av rivjärnet, salta lite lätt och låt stå och dra vatten i ca 10 minuter. Krama ur vattnet och lägg raspet i en bunke. Skala potatisen och riv den. Skala och hacka löken fint, lägg både potatis och lök tillsammans med pumpan. Rör ner socker, pumpakärnor, ägg, dinkelmjöl, salt, peppar samt hackad salvia eller och persilja, blanda ihop till en raggmunksmet.
  4. Stek ett prov, om munkarna håller ihop, ev. behövs det lite mera mjöl. Stek små fina, knapriga munkar i lite av det goda salviasmöret.
  5. Servera med marinerad fetaost och päronråkost samt gärna en fräsch bladsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 kvistar färsk salvia (bara bladen)
  • 2 1/2 msk smör
  • 500 g pumpa
  • 500 g potatis
  • 1/2 gul lök
  • en nypa socker
  • 2 msk hackade pumpakärnor
  • 2 ägg
  • 3 1/2 msk dinkelmjöl
  • 1 msk hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?