Potatis- och pumparaggmunkar med smörstekt salvia
Raggmunkar som görs av grovriven potatis och pumpa ger dig riktigt goda och fräscha raggmunkar. Smaksättningen med färsk salvia i smeten är gott och överraskande. Servera raggmunkarna med smörstekta salviablad och gärna en kräm med hackad kapris.
Ingredienser
4 portioner
2 krukor salvia
3 msk smör
ca 800 g pumpa ( 500 g urkärnad, för 4 port) gärna delica
1 1/2 tsk salt
500 g potatis
2 schalottenlökar
2 ägg
3 msk vetemjöl
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
Kapriskräm
2 dl crème fraiche
ca 2 msk kapris
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2118 KJ / 506 kCal
Fett36 g
Salt2.9 g
Kolhydrater35 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer