Hallonmunkar

2
1
Hallonmunkar

Friterad, gyllene deg med en somrig överraskning i mitten – Finns det något godare än hemgjorda munkar? Dessa ljuvliga munkar med hallonsylt får du bara inte missa.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Hallonmunkar

Ingredienser

ca 16 st
50 g
färsk jäst
2 dl
rumsvarm mjölk (3%)
8 1/2 dl
vetemjöl (8,5 dl motsvarar 510 g)
100 g
rumsvarmt smör
1 dl
strösocker
3/4 tsk
salt
1
ägg
ca 2 dl
hallonsylt
ca 2 l
frityrolja
-
strösocker (att rulla i)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Det går lika bra med någon annan sylt till fyllningen.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Lina

2021-06-19

Väldigt goda och enkla att göra! Jag gjorde mina hälften så stora (32 st) vilket jag tyckte blev bra.

Testa liknande recept