Hallonmunkar

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
2
Hallonmunkar

Friterad, gyllene deg med en somrig överraskning i mitten – Finns det något godare än hemgjorda hallonmunkar? Dessa ljuvliga hallonmunkar med hallonsylt får du bara inte missa.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Hallonmunkar

Ingredienser

ca 16 st
50 g färsk jäst
2 dl rumsvarm mjölk (3%)
8 1/2 dl vetemjöl (8,5 dl motsvarar 510 g)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
ca 2 dl hallonsylt
ca 2 l frityrolja
strösocker (att rulla i)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Så gott med nygjorda munkar. Tar en liten stund men gick smidigt och väldigt uppskattat. Hallonsylten tog slut så vi tog äppelmos, körsbärssylt och nutella i några, sjukt gott det med!

Thomas

2021-09-06

Väldigt goda och enkla att göra! Jag gjorde mina hälften så stora (32 st) vilket jag tyckte blev bra.

Lina

2021-06-19

Testa liknande recept

Kålvariation med äpple och rostad mandel
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkaksmunkar
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pommes Dauphine
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad lök
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frityrsmet
Betyg 3.6 av 5.
114 personer har röstat
Under 30 min att tillaga