Hallonmunkar

12
2
Hallonmunkar

Friterad, gyllene deg med en somrig överraskning i mitten – Finns det något godare än hemgjorda munkar? Dessa ljuvliga munkar med hallonsylt får du bara inte missa.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Hallonmunkar

Ingredienser

ca 16 st
50 g färsk jäst
2 dl rumsvarm mjölk (3%)
8 1/2 dl vetemjöl (8,5 dl motsvarar 510 g)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
ca 2 dl hallonsylt
ca 2 l frityrolja
strösocker (att rulla i)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Det går lika bra med någon annan sylt till fyllningen.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Thomas

2021-09-06

Så gott med nygjorda munkar. Tar en liten stund men gick smidigt och väldigt uppskattat. Hallonsylten tog slut så vi tog äppelmos, körsbärssylt och nutella i några, sjukt gott det med!

Lina

2021-06-19

Väldigt goda och enkla att göra! Jag gjorde mina hälften så stora (32 st) vilket jag tyckte blev bra.