Hallonmunkar
Friterad, gyllene deg med en somrig överraskning i mitten – Finns det något godare än hemgjorda hallonmunkar? Dessa ljuvliga hallonmunkar med hallonsylt får du bara inte missa.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
ca 16 st
50 g färsk jäst
2 dl rumsvarm mjölk (3%)
8 1/2 dl vetemjöl (8,5 dl motsvarar 510 g)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
ca 2 dl hallonsylt
ca 2 l frityrolja
strösocker (att rulla i)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så gott med nygjorda munkar. Tar en liten stund men gick smidigt och väldigt uppskattat. Hallonsylten tog slut så vi tog äppelmos, körsbärssylt och nutella i några, sjukt gott det med!
Thomas
2021-09-06Väldigt goda och enkla att göra! Jag gjorde mina hälften så stora (32 st) vilket jag tyckte blev bra.
Lina
2021-06-19