Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Potatis- och prästostrulle med anjovis

Nya smakupplevelser med klassiska ingredienser. Kokt potatis, prästost och ansjovis blir tillsammans oemotståndliga rullar när släkt och vänner kommer på julmingel. Toppa härligheten med en klick crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Smula sönder osten. Skala och hacka löken.
  3. Skala och mosa samman potatis och ost när potatisen fortfarande är varm. Tillsätt crème fraiche och lök. Smaksätt med salt och peppar. Rör ihop till en inte helt slät smet.
  4. Forma en rulle av smeten, ca 3 cm i diameter på plastfolie och rulla ihop. Lägg den kallt i kylskåp minst 2 timmar.
  5. Hacka dillen och rulla hela rullen i hacket. Skär den i ca 20 skivor, ca 2 cm tjocka.
  6. Topping: Skär ansjovisfiléerna på längden om de är stora. Lägg en filé på varje skiva. Toppa med en klick crème fraiche.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut prästost till ett mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 20 bitar.

Ingredienser

Portioner: ca 20 bitar
  • 400 g mandelpotatis
  • 50 g prästost
  • 1 rödlök
  • 2 msk crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 kruka dill
Topping
  • 1 burk ansjovisfiléer (100 g)
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 234 kJ / 56 kCal