Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad

23
2
Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad

Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad är ett mättande och inspirerande recept. Plättarna får en perfekt smak av kokos och chili samt en härlig krispig yta då de stekts på medelvärme. Som tillbehör serveras en fräsch sallad av tomat, persilja och rödvinsvinäger samt en klick cottage cheese.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

340 g majskorn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
2 ägg
1 - 2 msk sweet chili sauce
2 msk smör eller margarin

Sallad

4 tomater
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar

Till servering

500 g cottage cheese

För alla:

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och cottage cheese utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Cottage cheese kan bytas ut mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Elin

2020-02-24

Så gott och barnen älskar det.

Agneta

2015-03-26

Konstig maträtt. Inte gott alls.

Näringsvärde per portion

Energi 2861 KJ / 684 kCal
Fett 41 g
Salt 244 g
Kolhydrater 47 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden