Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad
Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad är ett mättande och inspirerande recept. Plättarna får en perfekt smak av kokos och chili samt en härlig krispig yta då de stekts på medelvärme. Som tillbehör serveras en fräsch sallad av tomat, persilja och rödvinsvinäger samt en klick cottage cheese.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015
Ingredienser
4 portioner
Plättar
340 g majskorn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
2 ägg
1 - 2 msk sweet chili sauce
2 msk smör eller margarin
Sallad
4 tomater
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar
Till servering
500 g cottage cheese
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2861 KJ / 684 kCal
Fett41 g
Salt2.44 g
Kolhydrater47 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott och barnen älskar det.
Elin
2020-02-24Konstig maträtt. Inte gott alls.
Agneta
2015-03-26