Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
2
Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad

Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad är ett mättande och inspirerande recept. Plättarna får en perfekt smak av kokos och chili samt en härlig krispig yta då de stekts på medelvärme. Som tillbehör serveras en fräsch sallad av tomat, persilja och rödvinsvinäger samt en klick cottage cheese.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

340 g majskorn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
2 ägg
1 - 2 msk sweet chili sauce
2 msk smör eller margarin

Sallad

4 tomater
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar

Till servering

500 g cottage cheese

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Så gott och barnen älskar det.

Elin

2020-02-24

Konstig maträtt. Inte gott alls.

Agneta

2015-03-26

Näringsvärde per portion

Energi2861 KJ / 684 kCal
Fett41 g
Salt2.44 g
Kolhydrater47 g
Protein28 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Köttbullswraps
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Våffelmacka med salami och katrinplommon
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Elisabeths cottage cheeseröra
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantareller med getost och cottage cheese
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön ärtröra med pepparrot
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cottage cheese med blodapelsin, druvor och sesamkakor
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga