Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Potatis- och majsplättar med fläskpastrami

Den här matiga varianten på plättar där finriven potatis och majskorn lagts i smeten mättar bra och ä ren utmärkt vardagsrätt. Till plättarna serveras en klick matyoghurt och fläskpastrami.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Vispa samman mjöl, mjölk och socker till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Skala och riv potatisen fint. Låt majsen rinna av. Blanda ner potatisen och majsen i smeten. Stek plättar, ca 10 cm i diameter, i matfettet tills de är gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen medan du steker resten så håller de sig varma.
  4. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda gurkan med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera plättarna med gurkyoghurten och fläskpastramin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk (gärna 1,5%)
  • 1 tsk strösocker
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 600 g fast potatis
  • 340 g majskorn
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 150 g fläskpastrami
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2653 kJ / 634 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer