Potatis- och majsplättar med fläskpastrami
Den här matiga varianten på plättar där finriven potatis och majskorn lagts i smeten mättar bra och ä ren utmärkt vardagsrätt. Till plättarna serveras en klick matyoghurt och fläskpastrami.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2012
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk (gärna 1,5%)
1 tsk strösocker
2 ägg
salt
peppar
600 g fast potatis
340 g majskorn
2 msk smör eller margarin
1 gurka
2 dl matyoghurt
150 g fläskpastrami
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2653 KJ / 634 kCal
Fett24.2 g
Kolhydrater55.2 g
Protein49.1 g
Kommentar
Riktigt gott! Jag tog i en tsk sambal oelek också väldig bra kombo med den söta majsen.
Charlotte
2012-09-14