Gratinerad fänkål med parmesan och basilika

2
0
Gratinerad fänkål med parmesan och basilika

Bjud dig själv och dina vänner på en god fänkålsmiddag. Fänkålen skivas och steks i pannan därefter gratineras den i ugnen med parmesan och basilika. Servera den gratinerade fänkålen till ris och en mustig tomatsås, smaklig måltid!

Gratinerad fänkål med parmesan och basilika

Ingredienser

4 portioner
2 fänkål (à ca 250 g)
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka basilika
2 dl finriven parmesan
1/2 dl panko eller ströbröd

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Gratinerad fänkål passar utmärkt som middag tillsammans med en mustig tomatsås och ris.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1008 KJ / 240 kCal
Fett 17 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 7 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden