Gratinerad fänkål med parmesan och basilika

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Gratinerad fänkål med parmesan och basilika

Bjud dig själv och dina vänner på en god fänkålsmiddag. Fänkålen skivas och steks i pannan därefter gratineras den i ugnen med parmesan och basilika. Servera den gratinerade fänkålen till ris och en mustig tomatsås, smaklig måltid!

Gratinerad fänkål med parmesan och basilika

Ingredienser

4 portioner
2   fänkål (à ca 250 g)
3 msk  olivolja
salt
svartpeppar
1/2   kruka basilika
2 dl  finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
1/2 dl  panko eller ströbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

 

Gör så här

Tips

Gratinerad fänkål passar utmärkt som middag tillsammans med en mustig tomatsås och ris.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1008 KJ / 240 kCal
Fett17 g
Salt1.5 g
Kolhydrater7 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Fänkålsgratäng med salsiccia och tomat
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och fänkålsgratäng
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesangratinerad fänkål
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Långbakad fänkål med asiatisk pesto
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga