Gratinerad fänkål med parmesan och basilika

1
0
Gratinerad fänkål med parmesan och basilika

Bjud dig själv och dina vänner på en god fänkålsmiddag. Fänkålen skivas och steks i pannan därefter gratineras den i ugnen med parmesan och basilika. Servera den gratinerade fänkålen till ris och en mustig tomatsås, smaklig måltid!

Skriv ut
Gratinerad fänkål med parmesan och basilika

Ingredienser

4 portioner
2
fänkål (à ca 250 g)
3 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
1/2
kruka basilika
2 dl
finriven parmesanost
1/2 dl
panko eller ströbröd

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Gratinerad fänkål passar utmärkt som middag tillsammans med en mustig tomatsås och ris.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1008 KJ / 240 kCal
Fett 17 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 7 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept