Gratinerad fänkål med parmesan och basilika
Bjud dig själv och dina vänner på en god fänkålsmiddag. Fänkålen skivas och steks i pannan därefter gratineras den i ugnen med parmesan och basilika. Servera den gratinerade fänkålen till ris och en mustig tomatsås, smaklig måltid!
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål (à ca 250 g)
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka basilika
2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
1/2 dl panko eller ströbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Tips
Gratinerad fänkål passar utmärkt som middag tillsammans med en mustig tomatsås och ris.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1008 KJ / 240 kCal
Fett17 g
Salt1.5 g
Kolhydrater7 g
Protein13 g
Kommentarer