Potatis- och fänkålsgratäng

Låt fänkål sätta smak på potatisgratängen! Detta recept på potatis- och fänkålsgratäng är dessutom extra gott då smakrik ost och krispig panko på toppen gör den krämiga gratängen vackert gyllene och härligt frasig.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Gör så här
00:20:00
00:02:00
00:20:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3374 KJ / 806 kCal
Fett59 g
Salt2.5 g
Kolhydrater49 g
Protein18 g
Kommentarer
6 st20 minuter var alldeles för kort - potatisen var hårda (trots tunna skivor), osten hade inte fått något färg och allting simmade i vätska. Efter 35 minuter var det bra.
Alan
Till hur många portioner är receptet?
Linda marita
Hej Linda Marita! Receptet är till 4-6 portioner.😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättebra recept. Kompletterade gratängen med rimmad lax med citronskivor. Det blev en slags laxpudding.
Hilkka
Det var ju supergott!
Marie
Bytte ut panko till Finax glutenfritt ströbröd samt ökade på saltmängden ngt. Tog vanlig gratängost+Västerbottenost. Supergott!
Karin
Underbart gott! Går bra att äta som ensamrätt med grönsallad. Man behöver inte lyxa till den med gruy’ere , går lika bra med annan lagrad ost. Panko ett måste.
Nanny