Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och blomkålssoppa med pizzabullar

Denna härliga kombination av krämig soppa och matiga pizzabullar är överraskande god. Koka din potatis- och blomkålssoppa mjuk och grädda de smarriga, skinkfyllda bullarna några minuter. Servera pizzabullarna med den smakrika soppan och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Skala och skär potatisen i bitar. Ansa blomkålen. Skär loss några minibuketter och lägg i en skål med kallt vatten. Ställ i kylen. Dela resten av blomkålen i mindre bitar.
  2. Fräs lök, potatis och blomkål i oljan ca 3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt buljongen. Koka upp och låt koka ca 15 minuter under lock eller tills potatis och blomkål är mjuka.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Rör ner grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt de små blomkålsbuketterna rinna av. Toppa soppan med dessa och servera med nygräddade pizzabullar.

Pizzabullar

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pizzadeg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen så att den fyller ut plåten.
  3. Bred på tomatpuré. Lägg på kokt skinka i skivor. Strö över riven ost. Toppa med oregano.
  4. Rulla ihop längs med långsidan. Dela degen i 20 bitar (för 4 port). Lägg bullarna på plåten. Pensla dem ev med uppvispat ägg. Sätt mitt i ugnen ca 15 minuter.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ, byt ost mot mjölkfritt ostalternativ, den kan även uteslutas.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Tips

Sätt på ugnen till pizzabullarna i god tid. Baka ut och grädda dem medan soppan kokar.
Bullar som blir över är perfekt att ha på lut i frysen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • ca 300 g mjölig potatis
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Pizzabullar
  • 1 pizzadeg (à ca 550 g)
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 200 g kokt skinka
  • 150 g riven ost
  • 1 msk oregano
  • ev 1 uppvispat ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2113 kJ / 505 kCal