Potatis- och blomkålssoppa med pizzabullar

18
0
Potatis- och blomkålssoppa med pizzabullar

Denna härliga kombination av krämig soppa och matiga pizzabullar är överraskande god. Koka din potatis- och blomkålssoppa mjuk och grädda de smarriga, skinkfyllda bullarna några minuter. Servera pizzabullarna med den smakrika soppan och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011

Potatis- och blomkålssoppa med pizzabullar

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
ca 300 g mjölig potatis
1/2 blomkålshuvud
1 msk olivolja
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 dl vispgrädde
salt och peppar

Pizzabullar

1 pizzadeg (à ca 550 g)
1/2 dl tomatpuré
200 g kokt skinka
150 g riven ost
1 msk oregano
ev 1 uppvispat ägg

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ, byt ost mot mjölkfritt ostalternativ, den kan även uteslutas.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Gör så här

Pizzabullar

Tips

Sätt på ugnen till pizzabullarna i god tid. Baka ut och grädda dem medan soppan kokar.
Bullar som blir över är perfekt att ha på lut i frysen!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2113 KJ / 505 kCal
Fett 33.5 g
Kolhydrater 35.3 g
Protein 14.5 g
Läs mer om näringsvärden