Potatis- och blomkålssoppa med pizzabullar
Denna härliga kombination av krämig soppa och matiga pizzabullar är överraskande god. Koka din potatis- och blomkålssoppa mjuk och grädda de smarriga, skinkfyllda bullarna några minuter. Servera pizzabullarna med den smakrika soppan och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
ca 300 g mjölig potatis
1/2 blomkålshuvud
1 msk olivolja
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 dl vispgrädde
salt och peppar
Pizzabullar
1 pizzadeg (à ca 550 g)
1/2 dl tomatpuré
200 g kokt skinka
150 g riven ost
1 msk oregano
ev 1 uppvispat ägg
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ, byt ost mot mjölkfritt ostalternativ, den kan även uteslutas.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör så här
Pizzabullar
Tips
Sätt på ugnen till pizzabullarna i god tid. Baka ut och grädda dem medan soppan kokar.
Bullar som blir över är perfekt att ha på lut i frysen!
Bullar som blir över är perfekt att ha på lut i frysen!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett33.5 g
Kolhydrater35.3 g
Protein14.5 g
Kommentar
Gjorde en vegansk variant som var mycket god
Anna
2023-07-18