Potatis- och blomkålssoppa med pizzabullar
Denna härliga kombination av krämig soppa och matiga pizzabullar är överraskande god. Koka din potatis- och blomkålssoppa mjuk och grädda de smarriga, skinkfyllda bullarna några minuter. Servera pizzabullarna med den smakrika soppan och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
ca 300 g mjölig potatis
1/2 blomkålshuvud
1 msk olivolja
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 dl vispgrädde
salt
peppar
Pizzabullar
1 pizzadeg (à ca 550 g)
1/2 dl tomatpuré
200 g kokt skinka
150 g riven ost
1 msk oregano
ev 1 uppvispat ägg
Gör så här
Pizzabullar
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett33.5 g
Kolhydrater35.3 g
Protein14.5 g
Kommentarer
Kan alla snälla bara sluta ange ingredienser i antal och börja ange i gram eller annan vikt istället? Hur fasen ska man veta hur mycket blomkål det ska vara i? Jag köper då aldrig färsk blomkål! Hör köper vi fryst i påse! Hur många gram ska det vara? Samma när det anges antal lökar, äpplen eller liknande! Sluta! Ange gram stan faktiskt kan ha i rätt mängder! Gullök kan vara stor som en lime eller en rejäl grapefrukt! Vad ska man då gå efter? GRAM tack!
Hanna
2024-11-03Gjorde en vegansk variant som var mycket god
Anna
2023-07-18