Potatis- och blomkålssoppa med pizzabullar

Denna härliga kombination av krämig soppa och matiga pizzabullar är överraskande god. Koka din potatis- och blomkålssoppa mjuk och grädda de smarriga, skinkfyllda bullarna några minuter. Servera pizzabullarna med den smakrika soppan och njut!
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 45 2011

Ingredienser
4 portioner
1  gul lök
ca 300 g mjölig potatis
1/2  blomkålshuvud
1 msk olivolja
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 dl vispgrädde
 salt
 peppar
Pizzabullar
1  pizzadeg (à ca 550 g)
1/2 dl tomatpuré
200 g kokt skinka
150 g riven ost
1 msk oregano
ev 1  uppvispat ägg
Gör så här
00:03:00
00:15:00
Pizzabullar
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett33.5 g
Kolhydrater35.3 g
Protein14.5 g

Kommentarer
3 stNär ska grädden i?
Per olof
Hej Per Olof! Grädden tillsätts efter att soppan har mixats. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kan alla snälla bara sluta ange ingredienser i antal och börja ange i gram eller annan vikt istället? Hur fasen ska man veta hur mycket blomkål det ska vara i? Jag köper då aldrig färsk blomkål! Hör köper vi fryst i påse! Hur många gram ska det vara? Samma när det anges antal lökar, äpplen eller liknande! Sluta! Ange gram stan faktiskt kan ha i rätt mängder! Gullök kan vara stor som en lime eller en rejäl grapefrukt! Vad ska man då gå efter? GRAM tack!
Hanna
Gjorde en vegansk variant som var mycket god
Anna