Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och blomkålssoppa med kräftor

Denna smarriga potatis- och blomkålssoppa med kräftor är en perfekt lättlunch. Koka sakta ihop dina ingredienser till soppa innan du mixar den slät med grädde. Servera soppan med mumsiga kräftstjärtar, hackat ägg och färskt bröd. Gott och lyxigt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och vitlök, ansa purjolöken och skär alltsammans i bitar.
  2. Fräs potatis, vitlök, purjolök och blomkål i oljan. Tillsätt vatten, buljongtärning eller fond och koka sakta ca 15 minuter.
  3. Koka äggen ca 8 minuter. Spola dem kalla, skala och hacka dem.
  4. Rör ner grädden i soppan och koka ytterligare ca 5 minuter. Mixa soppan och koka upp den. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ner dillen strax innan serveringen.
  6. Servera soppan med kräftstjärtar, hackat ägg och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Servera med mjölkfritt bröd.
Äggfri: uteslut äggen.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 purjolök
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 1 msk olivolja
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 3 msk hackad dill
  • 1 l vatten till buljongtärningen
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1669 kJ / 399 kCal