Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blomkålssoppa med kräftstjärtar

Recept på utsökt blomkålssoppa med kräftstjärtar, som du gör enkelt av bland annat potatis, lök, vitlök, blomkål, grädde, kräftstjärtar och hackad dill. Servera den härliga soppan med bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis, lök och vitlök, skär i bitar.
  2. Fräs potatis, lök, vitlök och blomkål i oljan. Tillsätt vattnet, buljongtärningar eller fond och koka sakta ca 15 minuter. Rör ner grädden och koka ytterligare ca 5 minuter. Mixa soppan och koka upp den. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ner dillen strax innan serveringen.
  4. Servera soppan med kräftstjärtar och bröd.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risbaserat alternativ. Servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 potatisar (3 st motsvarar ca 300 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar eller fond (3 tärningar motsvarar 4½ msk fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g varav 170 g kräftstjärtar)
  • 3 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1245 kJ / 298 kCal