Pot-au-feu på kyckling

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Pot-au-feu på kyckling

Pot-au-feu är franska och översatt till svenska betyder det ungefär "i liten gryta". Denna utsökt goda pot-au-feu på kyckling är en gryta gjord på kyckling, morötter, kålrot och purjolök. Servera gärna med potatismos och senapskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Pot-au-feu på kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 - 6 stora kycklingklubbor
3 morötter
200 g kålrot
20 cm purjolök
3 persiljekvistar
2 lagerblad
1 - 1 1/2 tsk torkad timjan
8 - 10 svartpepparkorn
1 1/2 l vatten
1 dl konc kycklingfond
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Smaken var det inget fel på. Men skall det verkligen vara 1,5 liter vatten? Det blev väldigt blaskigt.

Christina

2005-09-22

Näringsvärde per portion

Energi2390 KJ / 570 kCal
Fett27 g

Testa liknande recept

Pot-eu-feu på kyckling med rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktspanna med kycklingklubbor och fetaoströra
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fransk soppa
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammgrillare med rotfrukter i dillpistou
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga