Pot-au-feu på kyckling

3
1
Pot-au-feu på kyckling

Pot-au-feu är franska och översatt till svenska betyder det ungefär "i liten gryta". Denna utsökt goda pot-au-feu på kyckling är en gryta gjord på kyckling, morötter, kålrot och purjolök. Servera gärna med potatismos och senapskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Pot-au-feu på kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 - 6 stora kycklingklubbor
3 morötter
200 g kålrot
20 cm purjolök
3 persiljekvistar
2 lagerblad
1 - 1 1/2 tsk torkad timjan
8 - 10 svartpepparkorn
1 1/2 l vatten
1 dl konc kycklingfond
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckingen på fonden för samliga allergerner.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg
Gör mjölkfri: gör potatismos med mjölkfria ersättningsprodukter, t ex Solhavre och mjölkfritt margarin.

Gör så här

Tips

Rosta ca 4 skalade vitlöksklyftor i 2-3 msk olivolja tills de precis får färg. Ta genast upp dem och hacka/mosa med 1/2 tsk flingsalt. Rör ner i nylagat potatismos. Receptet är avsett för 4 port.

Sardellaioli och gremolata passar också bra till denna rätt som alternativ till senapskrämen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Christina

2005-09-22

Smaken var det inget fel på. Men skall det verkligen vara 1,5 liter vatten? Det blev väldigt blaskigt.

Näringsvärde per portion

Energi 2390 KJ / 570 kCal
Fett 27 g
Läs mer om näringsvärden