Pot-au-feu på kyckling
Pot-au-feu är franska och översatt till svenska betyder det ungefär "i liten gryta". Denna utsökt goda pot-au-feu på kyckling är en gryta gjord på kyckling, morötter, kålrot och purjolök. Servera gärna med potatismos och senapskräm.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
4 - 6 stora kycklingklubbor
3 morötter
200 g kålrot
20 cm purjolök
3 persiljekvistar
2 lagerblad
1 - 1 1/2 tsk torkad timjan
8 - 10 svartpepparkorn
1 1/2 l vatten
1 dl konc kycklingfond
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2390 KJ / 570 kCal
Fett27 g
Kommentar
Smaken var det inget fel på. Men skall det verkligen vara 1,5 liter vatten? Det blev väldigt blaskigt.
Christina
2005-09-22