Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pot au feu

Ett härligt franskt recept på Pot au feu. Du gör den utsökta grytan av bland annat högrev, morötter, potatis, fänkål, bönor, purjolök och örter. Värmande och aptitligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg högreven i en kastrull och skölj under rinnande vatten. Häll av vattnet och tillsätt nytt så att det täcker köttet. Koka upp och häll bort vattnet och skölj köttet igen.
  2. Häll på vatten så att det når ca 3 cm över köttet. Koka upp och skumma. Skala lök och morötter, skär löken i halvor. Lägg ner morötterna, löken, salt och kryddorna. Sjud 1 1/2 -2 timmar eller tills köttet lossar från benen. Tillsätt vatten under koktiden så att det når ca 3 cm över köttet. 
  3. Skala potatisen och skär den i bitar. Ansa fänkålen och bönorna, skär fänkålen i klyftor. Ta upp lök och morötter. Lägg ner potatis, fänkål och bönor och koka dem mjuka.
  4. Ansa purjolöken och skär den i stora bitar.  Lägg ner den mot slutet av grönsakernas koktid. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka det i kastrullen. Lägg ner örterna.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg högrev med ben
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 8 potatisar
  • 1 fänkål
  • 150 g bönor t ex vax och haricots verts
  • 1 purjolök
  • 4 msk hackade färska örter som basilika, persilja, gräslök, körvel
Lägg till i inköpslistan