Fänkålssoppa med stiltonost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fänkålssoppa med stiltonost

Fänkålssoppa med stiltonost är en smakrik soppa och som i mindre portioner kan serveras som förrätt. Smaksätt med kajennpeppar, strimla några fänkålsstjälkar och strö över soppan. Servera med vitt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och dela fänkålen på längden. Ta bort de yttersta bladen och skär av en tunn bit längst ner vid roten. Spara de luftiga gröna bladen.
  2. Skär fänkålen i strimlor. Fräs dem i olja på svag värme. Skala och skiva löken och blanda med fänkålen. Fräs några min under omrörning. Krydda med salt och peppar, lägg i lagerblad och späd med buljongen. Låt koka ca 15 min.
  3. Ta upp lagerbladen. Mixa fänkålen med lite buljong i matberedare. Häll tillbaka purén i grytan.
  4. Mosa eller riv osten och blanda med crème fraiche. Rör ner blandningen i soppan och rör tills osten smält. Smaksätt med lite kajennpeppar. Strimla några fänkålsstjälkar och strö över soppan. Servera med vitt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkål
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning+vatten)
  • 100 g stiltonost eller annan grönmögelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1840 kJ / 440 kCal
Fett: 34 g
Läs mer om näringsvärden