Att tillaga älgkött i lergryta gör det både saftigt och smakrikt. I denna älggryta samsas köttet med smaker av tomater, chilisås och citron samt matiga ingredienser som potatis, morötter och bönor. En mättande gryta med höstliga toner.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2010
Fri från ägg och gluten.
Fri från laktos och mjölkprotein, om mozzarella utesluts vid serveringen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lars
2022-11-19Mycket god smak. Precis som andra har skrivit. Citronen skapar en väl stor beska och tar överhanden. Förslag, som andra har sagt, att minska mängden och bara använda zest
Karin
2020-11-21Jag tog bara citronzest och -saft i grytan, för att undvika beskan. Så gott!
Kenneth
2019-01-16Rätten har en bra sammansättning av ingredienser och smaksättning men en bitter/besk eftersmak sänker betyget