Posset gjord på vinbär

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Posset gjord på vinbär

Klassisk brittisk dessert är posset, som görs av citronsaft och vispgrädde. Här smaksätter vi den även med saft från röda vinbär som ger både smak och den vackert rosa färgen. Extra festligt blir det att dekorera de fyllda citronhalvorna med sockrade vinbärsklasar. 

Posset gjord på vinbär

Ingredienser

4 portioner
4   stora citroner
100 g  röda vinbär (att pressa saft ur)
1   citron (1 citron motsvarar 1/2 dl saft)
3 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker

Sockerlag och dekoration

1 msk  hackad mynta
1/2 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
4 - 8   klasar röda vinbär (till dekoration)
strösocker

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Tips

Ska desserten ligga mer än 4 timmar i kylen innan servering bör skålar användas. Då krämen kan bli besk av citronskalen. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1694 KJ / 404 kCal
Fett30 g
Salt0 g
Kolhydrater31 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Christmas syllabub med inlagda päron, choklad och mynta
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salt kolagrädde med frukt och bär
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marmelad på röda vinbär
Betyg 4.4 av 5.
91 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Röd vinbärspaj
Betyg 3.8 av 5.
139 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladtryffelkaka med nötter
Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga