Posset gjord på vinbär

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Posset gjord på vinbär

Klassisk brittisk dessert är posset, som görs av citronsaft och vispgrädde. Här smaksätter vi den även med saft från röda vinbär som ger både smak och den vackert rosa färgen. Extra festligt blir det att dekorera de fyllda citronhalvorna med sockrade vinbärsklasar. 

Posset gjord på vinbär

Ingredienser

4 portioner
4   stora citroner
100 g  röda vinbär (att pressa saft ur)
1   citron (1 citron motsvarar 1/2 dl saft)
3 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker

Sockerlag och dekoration

1 msk  hackad mynta
1/2 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
4 - 8   klasar röda vinbär (till dekoration)
strösocker

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Tips

Ska desserten ligga mer än 4 timmar i kylen innan servering bör skålar användas. Då krämen kan bli besk av citronskalen. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1694 KJ / 404 kCal
Fett30 g
Salt0 g
Kolhydrater31 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.1 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärssylt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga