Posset gjord på vinbär
Klassisk brittisk dessert är posset, som görs av citronsaft och vispgrädde. Här smaksätter vi den även med saft från röda vinbär som ger både smak och den vackert rosa färgen. Extra festligt blir det att dekorera de fyllda citronhalvorna med sockrade vinbärsklasar.
Ingredienser
4 portioner
4 stora citroner
100 g röda vinbär (att pressa saft ur)
1 citron (1 citron motsvarar 1/2 dl saft)
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
Sockerlag och dekoration
1 msk hackad mynta
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
4 - 8 klasar röda vinbär (till dekoration)
strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1694 KJ / 404 kCal
Fett30 g
Salt0 g
Kolhydrater31 g
Protein2 g
Kommentarer