Portergryta med fänkål och apelsin
Portergryta med fänkål och apelsin är en mustig middagsmåltid med ljuvliga och djupa smaker. Tack vare himmelska ingredienser som strimlad lövbiff, vitlök, palsternacka, fänkålsfrön, apelsin, porteröl och buljong blir detta till en underbart doftande gryträtt, som du serverar med ris eller gryn.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 palsternackor
8 skivor lövbiff
1 msk hela fänkålsfrön
finrivet skal och saft av 1/2 apelsin (1/2 apelsin motsvarar 2 msk saft)
1/2 kruka persilja
2 msk olja
salt och svartpeppar
3 dl porter öl
5 dl ox- eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 msk majsstärkelse
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut portern mot glutenfritt öl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2332 KJ / 556 kCal
Fett11.3 g
Kolhydrater67.7 g
Protein39.9 g
Kommentarer