Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa

Betyg 4.8 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa

Portabellosvamp passar ypperligt på grillen och som vegetariskt alternativ till hamburgare. Bygg portabelloburgaren med blåmögelost, picklad rödlök och päronsalsa, och du har en underbar vegoburgare.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa

Ingredienser

4 portioner

Picklad rödlök

2 rödlökar
2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)

Burgare

4 portabellasvampar (gärna grillportabello)
2 msk olivolja
2 fasta päron
4 skivor burger blue (skivad ädelost)
2 msk mango chutney
4 hamburgerbröd
50 g färskost
30 g rucola

Gör så här

00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket trevliga smaker. Inte lika mättande som en vanlig burgare såklart, men när det passar var den väldigt god!

    Sanna

Näringsvärde per portion

Energi2015 KJ / 480 kCal
Fett23 g
Salt0.94 g
Kolhydrater53 g
Protein11 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Avokadosallad med chili och lime
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad