Porchetta på lamm med örtsky och pestopotatis

Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Porchetta på lamm med örtsky och pestopotatis

Porchetta är en italiensk maträtt som vanligtvis görs på fläskkött som rullas ihop med en smakrik fyllning. Här har vi gjort variant på lamm fylld med en kryddblandning av vitlök, fänkål, timjan och rosmarin. Servera lammet med örtsky och pestoslungad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Porchetta på lamm med örtsky och pestopotatis

Ingredienser

6 portioner

Porchetta

1 lammstek (à ca 1 kg)
1 msk fänkålsfrön
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad rosmarin
1/2 dl hackad timjan
2 msk smör
1 msk olivolja
2 dl vitt vin
1 msk konc kalvfond
1 dl vatten
1 - 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
2 dl hackade blandade örter (t ex persilja, rosmarin och timjan)
honung

Pestopotatis

1200 g små fasta potatisar
1 kruka basilika
2 msk pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmesan
3/4 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

01:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Vi hoppade över peston som tillbehör och det blev ändå mycket gott.

    Salme

  • Mycket gott

    Milena

Testa liknande recept

  • Rosmarinlamm med citron
    Betyg 2.9 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vårig lammgryta med örter
    Betyg 4.3 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammstek med rosmarin- och tomatsky
    Betyg 4.7 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Lammstek på Skoglunds vis
    Betyg 2.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad