Poppy seed muffins med lemon curd

41
2
Poppy seed muffins med lemon curd

Poppy seed är engelska för vallmofrön. Här används de tillsammans med en apelsinglasyr som topping på saftiga muffins fyllda med sötsyrlig lemon curd. Välj om du gör egen lemon curd eller köper färdig. Givetvis går det lika bra med lime curd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Poppy seed muffins med lemon curd

Ingredienser

12 portioner

Muffins

3
ägg
2 1/2 dl
flytande honung
175 g
smält smör
3 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 - 2 msk
vallmofrön
1 krm
salt
2 dl
lemon curd

Glasyr

2 dl
florsocker
2 msk
färskpressad apelsinjuice
1 msk
finrivet apelsinskal (till garnering)
-
vallmofrön (till garnering)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Att göra egen lemoncurd är inte särskilt svårt och den blir minst dubbelt så god som färdigköpt. Här är ett recept på citron- och limecurd.

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Redaktionen

3/17/2016

Hej Lars-Åke det stämmer att det ska vara 2,5 dl honung. Vi har här valt bort socker och sötar enbart med honung i muffinsmeten. Hälsningar Ulrika

Lars-åke

3/16/2016

2,5 dl honung låter väldigt mycket. Är det rätt mängd?

Näringsvärde per portion

Energi 1733 KJ / 414 kCal
Fett 15 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 66 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept