Poppy seed muffins med lemon curd

Poppy seed är engelska för vallmofrön. Här används de tillsammans med en apelsinglasyr som topping på saftiga muffins fyllda med sötsyrlig lemon curd. Välj om du gör egen lemon curd eller köper färdig. Givetvis går det lika bra med lime curd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Ingredienser
12 portioner
Muffins
3 ägg
2 1/2 dl flytande honung
175 g smält smör
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 - 2 msk vallmofrön
1 krm salt
2 dl lemon curd
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk finrivet apelsinskal (till garnering)
vallmofrön (till garnering)
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.
Gör så här
Tips
Att göra egen lemoncurd är inte särskilt svårt och den blir minst dubbelt så god som färdigköpt. Här är ett recept på citron- och limecurd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1733 KJ / 414 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater66 g
Protein3 g
Kommentarer
Hej Lars-Åke det stämmer att det ska vara 2,5 dl honung. Vi har här valt bort socker och sötar enbart med honung i muffinsmeten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2016-03-172,5 dl honung låter väldigt mycket. Är det rätt mängd?
Lars-åke
2016-03-16