Pommes duchesse - duchessetoppar

Betyg 4.4 av 5.111 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Pommes duchesse - duchessetoppar

Duchessetoppar, spritsade toppar av potatismos som du gratinerar i ugnen för yta och färg. Tillsätter du ägg i potatismoset håller duchessetopparna bättre form och med smör får du den ljuvliga smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Pommes duchesse - duchessetoppar

Ingredienser

4 portioner
1 kg mjölig potatis (ej mandelpotatis)
2 äggulor
75 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

21 st
  • Varför inte ett helt ägg i potmoset ?

    Agneta

  • Hej, Jag undrar om man kan göra dessa och frysa in?

    Sabina

    Hej Sabina. Jag skulle inte frysa in dem, men det går fint att spritsa dem i en form med bakplåtspapper i, låta dem svalna och ställa in kylen. Sätt in dem i 225 grader varm ugn i ca 15 minuter, eller tills de är genomvarma. Håll lite koll på dem så att de inte blir för mörka bara. Lycka till. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Det här blir kalas till nyårsmiddagen. Ni som använt Västerbottenost, duttar ni på den innan eller efter ugnen?

    Lars

  • Kan man förbereda dessa i förväg? Tänkte nu till nyår nämligen när man vill ha så mkt som möjligt förberett.

    Christel

    Hej Christel. Det går fint att spritsa dem i en form med bakplåtspapper i, låta dem svalna och ställa in kylen. Sätt in dem i 225 grader varm ugn i ca 15 minuter, eller tills de är genomvarma. Håll lite koll på dem så att de inte blir för mörka bara. Lycka till. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • haha ser ut som pyramider

    Jonathan

  • Hejsan, jag undrar om redaktionen fortfarande är aktiv eller hur det kan ha gått nästan ett år utan att Kristina har fått svar på sin fråga... Det är nämligen många andra som undrar samma sak. Har inte vågat prova själv då det specifikt står att man inte ska ha mandelpotatis, finns det någon hälsorisk eller skär det sig? Eller kanske förstör det köksredskapen? Jag hade varit tacksam för svar innan årsskiftet då jag tänkte äta detta istället för janssons på julafton... Mvh Oliver

    Oliver

    Hej Oliver! Det är för att mandelpotatisen blir för lös och flyter ut om man använder den till det här. God Jul! ;) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hej! varför ska man inte ta mandelpotatis när man gör pommes duchesse? Undrande Kristina.

    Kristina

  • Enkelt och gott!

    Elisabeth

  • Går de att förbereda dagen innan?

    Ann-christin

    Hej Ann-Christin! Det funkar fint. Du kan göra smeten dagen innan och sedan samma dag som du ska servera potatisen spritsa och värma dem. De tar lite längre tid att värma, kanske 15 minuter och vi skulle rekommendera att ha 225°C när smeten är kall. Håll utkik på dem så att de inte blir brända. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Funkar att förbereda potatismoset på papper dag innan och precis innan servering ställa i ugnen???

    Alicja

Näringsvärde per portion

Energi1347 KJ / 321 kCal
Fett13 g
Salt1.9 g
Kolhydrater44 g
Protein6 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Potatisstomp
    Betyg 4.7 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gös à la Mornay
    Betyg 3.9 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatismuffins
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad