Pommes duchesse - duchessetoppar

Duchessetoppar, spritsade toppar av potatismos som du gratinerar i ugnen för yta och färg. Tillsätter du ägg i potatismoset håller duchessetopparna bättre form och med smör får du den ljuvliga smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1347 KJ / 321 kCal
Fett13 g
Salt1.9 g
Kolhydrater44 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
20 stHej, Jag undrar om man kan göra dessa och frysa in?
Sabina
Hej Sabina. Jag skulle inte frysa in dem, men det går fint att spritsa dem i en form med bakplåtspapper i, låta dem svalna och ställa in kylen. Sätt in dem i 225 grader varm ugn i ca 15 minuter, eller tills de är genomvarma. Håll lite koll på dem så att de inte blir för mörka bara. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
Det här blir kalas till nyårsmiddagen. Ni som använt Västerbottenost, duttar ni på den innan eller efter ugnen?
Lars
Kan man förbereda dessa i förväg? Tänkte nu till nyår nämligen när man vill ha så mkt som möjligt förberett.
Christel
Hej Christel. Det går fint att spritsa dem i en form med bakplåtspapper i, låta dem svalna och ställa in kylen. Sätt in dem i 225 grader varm ugn i ca 15 minuter, eller tills de är genomvarma. Håll lite koll på dem så att de inte blir för mörka bara. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket