Pommes duchesse - duchessetoppar

Duchessetoppar, spritsade toppar av potatismos som du gratinerar i ugnen för yta och färg. Tillsätter du ägg i potatismoset håller duchessetopparna bättre form och med smör får du den ljuvliga smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Ingredienser
4 portioner
1 kg mjölig potatis (ej mandelpotatis)
2 äggulor
75 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1347 KJ / 321 kCal
Fett13 g
Salt1.9 g
Kolhydrater44 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej, Jag undrar om man kan göra dessa och frysa in?
Sabina
2024-12-29Hej Sabina. Jag skulle inte frysa in dem, men det går fint att spritsa dem i en form med bakplåtspapper i, låta dem svalna och ställa in kylen. Sätt in dem i 225 grader varm ugn i ca 15 minuter, eller tills de är genomvarma. Håll lite koll på dem så att de inte blir för mörka bara. Lycka till. Hälsningar Leif
Redaktionen
2024-12-30Det här blir kalas till nyårsmiddagen. Ni som använt Västerbottenost, duttar ni på den innan eller efter ugnen?
Lars
2024-12-28Kan man förbereda dessa i förväg? Tänkte nu till nyår nämligen när man vill ha så mkt som möjligt förberett.
Christel
2024-12-27Hej Christel. Det går fint att spritsa dem i en form med bakplåtspapper i, låta dem svalna och ställa in kylen. Sätt in dem i 225 grader varm ugn i ca 15 minuter, eller tills de är genomvarma. Håll lite koll på dem så att de inte blir för mörka bara. Lycka till. Hälsningar Leif
Redaktionen
2024-12-27