Pommes duchesse - duchessetoppar

59
5
Pommes duchesse - duchessetoppar

Duchessetoppar, spritsade toppar av potatismos som du gratinerar i ugnen för yta och färg. Tillsätter du ägg i potatismoset håller duchessetopparna bättre form och med smör får du den ljuvliga smaken.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Pommes duchesse - duchessetoppar

Ingredienser

4 portioner
1 kg
mjölig potatis (ej mandelpotatis)
2
äggulor
50 g
smör
3/4 tsk
salt
1 krm
vitpeppar

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Mika

2021-04-16

Jag kokar alltid med en gul lök, som jag skär i klyftor. Då blir det ännu smarrigare.

Rebecca

2021-04-07

Goda 😊 nackdelen är att de svalnar så fort. Någon som har nåt tips för att hålla värmen?

Kerstin

2020-10-23

Supergoda, hade också riven västerbottensost

Näringsvärde per portion

Energi 1347 KJ / 321 kCal
Fett 13 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 44 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept