Pommes duchesse - duchessetoppar
Duchessetoppar, spritsade toppar av potatismos som du gratinerar i ugnen för yta och färg. Tillsätter du ägg i potatismoset håller duchessetopparna bättre form och med smör får du den ljuvliga smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 kg mjölig potatis (ej mandelpotatis)
2 äggulor
75 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1347 KJ / 321 kCal
Fett13 g
Salt1.9 g
Kolhydrater44 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej! varför ska man inte ta mandelpotatis när man gör pommes duchesse? Undrande Kristina.
Kristina
2023-11-22Enkelt och gott!
Elisabeth
2023-01-20Går de att förbereda dagen innan?
Ann-christin
2022-12-18Hej Ann-Christin! Det funkar fint. Du kan göra smeten dagen innan och sedan samma dag som du ska servera potatisen spritsa och värma dem. De tar lite längre tid att värma, kanske 15 minuter och vi skulle rekommendera att ha 225°C när smeten är kall. Håll utkik på dem så att de inte blir brända. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-21