Pommes duchesse - duchessetoppar
Duchessetoppar, spritsade toppar av potatismos som du gratinerar i ugnen för yta och färg. Tillsätter du ägg i potatismoset håller duchessetopparna bättre form och med smör får du den ljuvliga smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 kg mjölig potatis (ej mandelpotatis)
2 äggulor
75 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1347 KJ / 321 kCal
Fett13 g
Salt1.9 g
Kolhydrater44 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
haha ser ut som pyramider
Jonathan
2024-12-11Hejsan, jag undrar om redaktionen fortfarande är aktiv eller hur det kan ha gått nästan ett år utan att Kristina har fått svar på sin fråga... Det är nämligen många andra som undrar samma sak. Har inte vågat prova själv då det specifikt står att man inte ska ha mandelpotatis, finns det någon hälsorisk eller skär det sig? Eller kanske förstör det köksredskapen? Jag hade varit tacksam för svar innan årsskiftet då jag tänkte äta detta istället för janssons på julafton... Mvh Oliver
Oliver
2024-09-24Hej Oliver! Det är för att mandelpotatisen blir för lös och flyter ut om man använder den till det här. God Jul! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-25Hej! varför ska man inte ta mandelpotatis när man gör pommes duchesse? Undrande Kristina.
Kristina
2023-11-22