Pommes duchesse - duchessetoppar

79
12 Klimatsmart
Pommes duchesse - duchessetoppar

Duchessetoppar, spritsade toppar av potatismos som du gratinerar i ugnen för yta och färg. Tillsätter du ägg i potatismoset håller duchessetopparna bättre form och med smör får du den ljuvliga smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Pommes duchesse - duchessetoppar

Ingredienser

4 portioner
1 kg mjölig potatis (ej mandelpotatis)
2 äggulor
75 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Alicja

2022-02-07

Funkar att förbereda potatismoset på papper dag innan och precis innan servering ställa i ugnen???

Lars

2022-01-02

…tack för osttipset, ’Kerstin’!

Lars

2022-01-02

Lite klurigt att spritsa snyggt, men vad gör det när det är så fenomenalt gott med den inblandade västerbottensosten!

Näringsvärde per portion

Energi 1347 KJ / 321 kCal
Fett 13 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 44 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden