Pommes Anna (Potatiskaka)
.jpg)
En klassisk fransk potatiskaka med tunt, tunt skivad potatis är som gjord för fest. Extra god blir Pommes Anna med den populära potatissorten Amandine, en fast potatis med smörig och fyllig smak. Servera den vitlöksdoftande potatiskakan som tillbehör till t ex helstekt oxfilé.
.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1/4 kruka rosmarin
75 g smör
900 g amandinepotatis
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1331 KJ / 319 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein4 g
Kommentarer
Enkelt och mycket gott. Lite mer vitlök och timjan istället, affären hade inte rosmarin
Hans
2023-05-20Prova att ställa potatisskivorna upp och häll över skirat smör använd den örtkryddor du tycker om supergott
Per
2023-04-03Riktigt gott!!,men då smaken är som baken bytte jag ut rosmarin mot timjan som är en favorit ört här i köket....😋👍
Annika
2022-12-31