Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bondkyckling med potatis, rosmarin och vitlök

Trevlig grillad kyckling med smak av rosmarin och vitlök. Du serverar kycklingen tillsammans med grillade bakpotatisskivor och en smakrik salsa verde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka kycklingen i vatten tillsammans med olja, smör, salt, rosmarinkvistar och vitlöksklyftor under lock i ca 15 minuter. 
  2. Tvätta och skiva potatisen i 2-3 cm tjocka skivor. Tillsätt den när det återstår ca 10 minuter av koktiden. 
  3. Mixa alla ingredienser till salsan och smaka eventuellt av med salt och peppar. 
  4. Grilla kyckling och potatis på het grill ca 5-10 minuter på varje sida och servera salsan till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 liter vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 bakpotatisar
Salsa verde
  • 1 dl persilja
  • 1 ask sardeller (à 53 g)
  • 1 msk kapris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • pressad saft av 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?