Bondkyckling med potatis, rosmarin och vitlök
![Bondkyckling med potatis, rosmarin och vitlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15693/cf_259/bondkyckling_med_potatis__rosmarin_och_vitlok.jpg)
Grillad kyckling med smak av rosmarin och vitlök. Du serverar kycklingen tillsammans med grillade bakpotatisskivor och en smakrik salsa verde.
![Bondkyckling med potatis, rosmarin och vitlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15693/cf_259/bondkyckling_med_potatis__rosmarin_och_vitlok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 liter vatten
1 msk olivolja
1 msk smör
1 tsk salt
några kvistar färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
3 bakpotatisar
Salsa verde
1 dl persilja
1 ask sardeller (à 53 g)
1 msk kapris
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
pressad saft av 1/2 citron
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer