Polska plättar

12
0
Polska plättar

Polska plättar är söta och goda. Du rör ihop en klassisk pannkakssmet, men hemligheten stavas kanel. Det ger lite spänning åt plättarna. Servera plättarna dubbelvikta med äppelmarmelad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Polska plättar

Ingredienser

60 plättar
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
2 msk socker
50 g smör
ev kanel

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Tips

Ett annat, mindre sött, alternativ är att lägga tunna äppelskivor på smeten i laggen innan man vänder.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2180 KJ / 520 kCal
Fett 22 g
Läs mer om näringsvärden