Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Polska plättar

Polska plättar är söta och goda. Du rör ihop en klassisk pannkakssmet, men hemligheten stavas kanel. Det ger lite spänning åt plättarna. Servera plättarna dubbelvikta med äppelmarmelad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 plättar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman mjölet med hälften av mjölken tills det är klimpfritt. Häll på resten av mjölken och vispa igen.
  2. Knäck äggen och vispa samman. Tillsätt salt och socker.
  3. Smält smöret, låt det svalna något och häll i smeten. Låt hela smeten stå ca 30 minuter så att mjölet får svälla.
  4. Stek plättarna i lite smör/olja. Krydda eventuellt med kanel.
  5. Lägg ihop plättar eller pannkakor med äppelmarmelad emellan.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Tips

Ett annat, mindre sött, alternativ är att lägga tunna äppelskivor på smeten i laggen innan man vänder.

Ingredienser

Portioner: 60 plättar
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 msk socker
  • 50 g smör
  • ev kanel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden