Polska plättar
![Polska plättar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16567/cf_259/polska_plattar.jpg)
Polska plättar är söta och goda. Du rör ihop en klassisk pannkakssmet, men hemligheten stavas kanel. Det ger lite spänning åt plättarna. Servera plättarna dubbelvikta med äppelmarmelad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
![Polska plättar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16567/cf_259/polska_plattar.jpg)
Ingredienser
60 plättar
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
2 msk socker
50 g smör
ev kanel
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör så här
Tips
Ett annat, mindre sött, alternativ är att lägga tunna äppelskivor på smeten i laggen innan man vänder.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett22 g
Kommentarer