Knutas kålperakar

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Knutas kålperakar

Dessa härligt krämiga kålpiroger passar lika bra som plockmat som till förrätt eller lunch. Med bacon, lök och surkål blir kålperakarna ordentligt mättande. Servera gärna pirogerna med en liten dippsås på sidan om!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Knutas kålperakar

Ingredienser

20 bitar
2 1/2 dl  mjölk
100 g  smör
25 g  jäst
ca 8 dl  vetemjöl (8 dl motsvarar ca 500 g)
1/2 tsk  salt
1 msk  socker

Fyllning

150 g  bacon
1   gul lök
smör
ca 800 g  okryddad surkål
vitpeppar
olja till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Baconpiroger
Betyg 2.3 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Piroger fyllda med köttfärs
Betyg 2.9 av 5.
420 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Piroger fyllda med köttfärs eller skinka
Betyg 3.5 av 5.
195 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surkål & kassler sandwich
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärsfyllda piroger med svamp
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga