Knutas kålperakar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Knutas kålperakar

Dessa härligt krämiga kålpiroger passar lika bra som plockmat som till förrätt eller lunch. Med bacon, lök och surkål blir kålperakarna ordentligt mättande. Servera gärna pirogerna med en liten dippsås på sidan om!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör en pirogdeg på mjölk, smör, jäst, vetemjöl, salt och strösocker.
  2. Fyllning: Hacka bacon och lök. Stek detta i smör. Tillsätt okryddad surkål och låt få lite färg. Krydda med vitpeppar.
  3. Dela degen i ca 20 bitar (för 20 st) och kavla ut tunt. Lägg på fyllningen och nyp ihop kanterna väl. Stek i rikligt med olja på båda sidorna till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 25 g jäst
  • ca 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 500 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk socker
Fyllning
  • 150 g bacon
  • 1 gul lök
  • smör
  • ca 800 g okryddad surkål
  • vitpeppar
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan