Klassisk korvkaka
Korvkaka är en klassiker som hållit länge och med sin stora matighet och de söta smakerna förstår man varför. Korvkakan smaksätter du med bland annat sirap, mejram och russin vilket ger den bastanta rätten ett fint lyft.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl korngryn
3 dl vatten
5 dl mjölk
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
400 g lever av nöt eller svin
2 ägg
2 msk sirap
ev 1 dl russin
2 tsk salt
1 tsk mejram
1/2 tsk peppar
Till servering
lingonsylt
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag fungerar på att veganisera den här rätten. Skulle man kunna använda något slags bönor för att få leverns gryniga konsistens?
Lars erik
2024-01-10Kan man använda köttfärs istället?
Maria
2023-11-30Hej Maria! Vi har inte provlagat detta recept med nötfärs och har tyvärr svårt att svara på hur det skulle bli. Kan tipsa om detta recept på köttfärslimpa om du vill laga det: https://www.ica.se/recept/kottfarslimpa-i-ugn-724474/ Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-01Det står inte hur levern förbereds. Ska sen mixas i matberedare? Malas? Mvh Birgitta
Birgitta
2023-02-13