Klassisk korvkaka

Korvkaka är en klassiker som hållit länge och med sin stora matighet och de söta smakerna förstår man varför. Korvkakan smaksätter du med bland annat sirap, mejram och russin vilket ger den bastanta rätten ett fint lyft.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl korngryn
3 dl vatten
5 dl mjölk
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
400 g lever av nöt eller svin
2 ägg
2 msk sirap
ev 1 dl russin
2 tsk salt
1 tsk mejram
1/2 tsk peppar
Till servering
lingonsylt
sallad
Gör så här
Tips
Hållbarhet: 3-4 dagar i kylskåp.
Korvkaka är bra mat att frysa. Grädda i smord avlång brödform, ca 1 1/2 liter (för 4 port). Låt kakan kallna och skär den i tjocka skivor. Frys in dem i portionsförpackningar. Håller sig i 4-6 månader.
Korvkaka är bra mat att frysa. Grädda i smord avlång brödform, ca 1 1/2 liter (för 4 port). Låt kakan kallna och skär den i tjocka skivor. Frys in dem i portionsförpackningar. Håller sig i 4-6 månader.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man använda köttfärs istället?
Maria
2023-11-30Det står inte hur levern förbereds. Ska sen mixas i matberedare? Malas? Mvh Birgitta
Birgitta
2023-02-13Om man ska göra en vegansk variant, aå borde man kunna marinera hård tofu i life soja och buljong oxh använda istället för lever.
Lars erik
2019-08-30