Klassisk korvkaka

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
5
Klassisk korvkaka

Korvkaka är en klassiker som hållit länge och med sin stora matighet och de söta smakerna förstår man varför. Korvkakan smaksätter du med bland annat sirap, mejram och russin vilket ger den bastanta rätten ett fint lyft.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Klassisk korvkaka

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  korngryn
3 dl  vatten
5 dl  mjölk
1   liten gul lök
1 msk  smör eller margarin
400 g  lever av nöt eller svin
2   ägg
2 msk  sirap
ev 1 dl  russin
2 tsk  salt
1 tsk  mejram
1/2 tsk  peppar

Till servering

lingonsylt
sallad

Gör så här

Tips

Hållbarhet: 3-4 dagar i kylskåp.
Korvkaka är bra mat att frysa. Grädda i smord avlång brödform, ca 1 1/2 liter (för 4 port). Låt kakan kallna och skär den i tjocka skivor. Frys in dem i portionsförpackningar. Håller sig i 4-6 månader.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Kan man använda köttfärs istället?

Maria

2023-11-30

Det står inte hur levern förbereds. Ska sen mixas i matberedare? Malas? Mvh Birgitta

Birgitta

2023-02-13

Om man ska göra en vegansk variant, aå borde man kunna marinera hård tofu i life soja och buljong oxh använda istället för lever.

Lars erik

2019-08-30

Testa liknande recept

Korvkaka med lök- och äppelkompott
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pölsa
Betyg 3 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonshake
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äggakaka
Betyg 4.1 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små Wallenbergare med pressad potatis och ärtpuré
Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Barley water
Betyg 2.8 av 5.
111 personer har röstat
Under 60 min att tillaga