Klassisk korvkaka

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
6
Klassisk korvkaka

Korvkaka är en klassiker som hållit länge och med sin stora matighet och de söta smakerna förstår man varför. Korvkakan smaksätter du med bland annat sirap, mejram och russin vilket ger den bastanta rätten ett fint lyft.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Klassisk korvkaka

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  korngryn
3 dl  vatten
5 dl  mjölk
1   liten gul lök
1 msk  smör eller margarin
400 g  lever av nöt eller svin
2   ägg
2 msk  sirap
ev 1 dl  russin
2 tsk  salt
1 tsk  mejram
1/2 tsk  peppar

Till servering

lingonsylt
sallad

Gör så här

Tips

Hållbarhet: 3-4 dagar i kylskåp.
Korvkaka är bra mat att frysa. Grädda i smord avlång brödform, ca 1 1/2 liter (för 4 port). Låt kakan kallna och skär den i tjocka skivor. Frys in dem i portionsförpackningar. Håller sig i 4-6 månader.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Jag fungerar på att veganisera den här rätten. Skulle man kunna använda något slags bönor för att få leverns gryniga konsistens?

Lars erik

2024-01-10

Kan man använda köttfärs istället?

Maria

2023-11-30

Hej Maria! Vi har inte provlagat detta recept med nötfärs och har tyvärr svårt att svara på hur det skulle bli. Kan tipsa om detta recept på köttfärslimpa om du vill laga det: https://www.ica.se/recept/kottfarslimpa-i-ugn-724474/ Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-01

Det står inte hur levern förbereds. Ska sen mixas i matberedare? Malas? Mvh Birgitta

Birgitta

2023-02-13

Testa liknande recept

Korvkaka med lök- och äppelkompott
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov leverpastej
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pölsa
Betyg 3.1 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonshake
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mammas raggmunk i långpanna
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Barley water
Betyg 2.9 av 5.
113 personer har röstat
Under 60 min att tillaga