Klassisk korvkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Klassisk korvkaka

Korvkaka är en klassiker som hållit länge och med sin stora matighet och de söta smakerna förstår man varför. Korvkakan smaksätter du med bland annat sirap, mejram och russin vilket ger den bastanta rätten ett fint lyft.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka grynen i vattnet under lock på svag värme tills det nästan kokat in, ca 30 minuter. Späd med mjölk och koka till en lös gröt.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Hacka och fräs löken mjuk i matfettet. Mixa lever, ägg, lök, sirap, eventuellt russin, salt, mejram och peppar i en mixer/matberedare. Tillsätt gröten. Häll smeten i en smord ugnssäker form.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
  5. Servera med lingonsylt och sallad eller blanda finstrimlad vitkål med lingonsylt och bjud blandningen till korvkakan.

Tips

Hållbarhet: 3-4 dagar i kylskåp.
Korvkaka är bra mat att frysa. Grädda i smord avlång brödform, ca 1 1/2 liter (för 4 port). Låt kakan kallna och skär den i tjocka skivor. Frys in dem i portionsförpackningar. Håller sig i 4-6 månader.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl korngryn
  • 3 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g lever av nöt eller svin
  • 2 ägg
  • 2 msk sirap
  • ev 1 dl russin
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk mejram
  • 1/2 tsk peppar
Till servering
  • lingonsylt
  • sallad
Lägg till i inköpslistan