Korvkaka med lök- och äppelkompott

4
0
Korvkaka med lök- och äppelkompott

Utmanande och spännande recept som kommer att imponera på dina middagsgäster. Korvkaka med lök- och äppelkompott är en kaka av lever, korngryn, ägg och russin. Till korvkakan serveras en fräsch kompott av rödlök, äpplen och persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Korvkaka med lök- och äppelkompott

Ingredienser

4 portioner
2
bakpotatisar
-
olivolja
-
salt och peppar

Korvkaka

2 dl
korngryn
4 dl
vatten
5 dl
mjölk
2
gula lökar
1 msk
smör
ca 250 g
ungnötslever
1 dl
russin
2
ägg
1 msk
ljus sirap
1 1/2 tsk
salt
1 - 2 krm
vitpeppar
2 tsk
mejram

Lök- och äppelkompott

1 - 2
rödlökar
2
äpplen
1/2 msk
ättiksprit (12%)
1 msk
socker
2 - 4 msk
vatten
2 msk
finhackad persilja

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Använda mjölkfrit alternativ, t.ex. Solhavre, och byt smöret mot mjölkfritt margarin eller olja.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept