Korvkaka med lök- och äppelkompott

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Korvkaka med lök- och äppelkompott

Utmanande och spännande recept som kommer att imponera på dina middagsgäster. Korvkaka med lök- och äppelkompott är en kaka av lever, korngryn, ägg och russin. Till korvkakan serveras en fräsch kompott av rödlök, äpplen och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Korvkaka med lök- och äppelkompott

Ingredienser

4 portioner
2   bakpotatisar
olivolja
salt och peppar

Korvkaka

2 dl  korngryn
4 dl  vatten
5 dl  mjölk
2   gula lökar
1 msk  smör
ca 250 g  ungnötslever
1 dl  russin
2   ägg
1 msk  ljus sirap
1 1/2 tsk  salt
1 - 2 krm  vitpeppar
2 tsk  mejram

Lök- och äppelkompott

1 - 2   rödlökar
2   äpplen
1/2 msk  ättiksprit (12%)
1 msk  socker
2 - 4 msk  vatten
2 msk  finhackad persilja

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Använda mjölkfrit alternativ, t.ex. Solhavre, och byt smöret mot mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Klassisk korvkaka
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grynkorv
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostgratinerad falukorv med morots- och äppelråkost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rå äppelsallad med ärtskott och röd mangold
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Korngryn med fläsk
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga