Korvkaka med lök- och äppelkompott

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Korvkaka med lök- och äppelkompott

Utmanande och spännande recept som kommer att imponera på dina middagsgäster. Korvkaka med lök- och äppelkompott är en kaka av lever, korngryn, ägg och russin. Till korvkakan serveras en fräsch kompott av rödlök, äpplen och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Korvkaka med lök- och äppelkompott

Ingredienser

4 portioner
2 bakpotatisar
olivolja
salt
peppar

Korvkaka

2 dl korngryn
4 dl vatten
5 dl mjölk
2 gula lökar
1 msk smör
ca 250 g ungnötslever
1 dl russin
2 ägg
1 msk ljus sirap
1 1/2 tsk salt
1 - 2 krm vitpeppar
2 tsk mejram

Lök- och äppelkompott

1 - 2 rödlökar
2 äpplen
1/2 msk ättiksprit (12%)
1 msk socker
2 - 4 msk vatten
2 msk finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grynkorv
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk korvkaka
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rå äppelsallad med ärtskott och röd mangold
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Korngryn med fläsk
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostgratinerad falukorv med morots- och äppelråkost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Barley water
Betyg 2.9 av 5.
114 personer har röstat
Under 60 min att tillaga