Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Korvkaka med lök- och äppelkompott

Utmanande och spännande recept som kommer att imponera på dina middagsgäster. Korvkaka med lök- och äppelkompott är en kaka av lever, korngryn, ägg och russin. Till korvkakan serveras en fräsch kompott av rödlök, äpplen och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Korvkaka: Koka korngrynen i vatten enligt anvisning på paketet. Tillsätt mjölken och koka korngrynen ytterligare 30 minuter under lock på svag värme till en gröt. Rör om då och då. Låt kallna.
  3. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör. Låt svalna.
  4. Skölj levern och ta bort ev hinnor och blodkärl. Skär den i bitar och finfördela dem i en matberedare.
  5. Blanda gröten med lök, lever, russin, ägg, sirap och kryddor. Häll smeten i en smord ugnssäker form, gärna låg och vid. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Ta ut och låt vila en stund före severing.
  6. Skär bakpotatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Pensla med olivolja, salta och peppra. Lägg på en ugnsplåt och baka i 15-20 minuter.
  7. Lök- och äppelkompott: Skala och strimla rödlöken. Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Fräs löken mjuk i lite olivolja med äppelbitarna. Tillsätt ättika, socker, vatten och persilja. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg upp potatisskivorna på tallrikar. Lägg en bit korvkaka på varje skiva. Skeda över lökäppelblandningen. Garnera ev med lingon.

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Använda mjölkfrit alternativ, t.ex. Solhavre, och byt smöret mot mjölkfritt margarin eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bakpotatisar
  • olivolja
  • salt och peppar
Korvkaka
  • 2 dl korngryn
  • 4 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • ca 250 g ungnötslever
  • 1 dl russin
  • 2 ägg
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 tsk mejram
Lök- och äppelkompott
  • 2 rödlökar
  • 2 äpplen
  • 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 2 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?