Grov leverpastej

4
3
Grov leverpastej

Ett mumsigt recept på grov leverpastej för dig som gillar utmaningar i köket. Du gör pastejen av bland annat lever, späck, fläskfärs, rödlök, mejram, ansjovis, mjöl, ägg och grädde. Extra gott med hemlagad pastej!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Grov leverpastej

Ingredienser

10 (buffé)
225 g
lever (helst av kalv)
75 g
späck
325 g
fläskfärs
1
rödlök
-
smör till stekning
1 tsk
mejram
1 tsk
timjan
50 g
ansjovis
1.5 dl
vetemjöl
2
ägg
2 msk
ljus sirap
4 dl
vispgrädde
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Välj mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatly eller Beneviva.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Smeten går bra att frysa i formen, tina och tillaga i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Redaktionen

9/3/2014

Hej Frank! Ett stekprov gör man för att kunna smaka på pastejen och stämma av kryddmängden. Om något känns för tamt kan man sedan krydda lite extra, innan pastejen tillagas klart i ugnen.

Frank

8/30/2014

Jag förstår vad menas med en stekprov (5)

Maria

12/8/2011

Undrar om man ska ugnsbaka pastejen i vattenbad. De flesta recept på leverpastej tillagas ju så..

Testa liknande recept