Ett mumsigt recept på grov leverpastej för dig som gillar utmaningar i köket. Du gör pastejen av bland annat lever, späck, fläskfärs, rödlök, mejram, ansjovis, mjöl, ägg och grädde. Extra gott med hemlagad pastej!
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2005
Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Välj mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatly eller Beneviva.
Kommentarer
Redaktionen
9/3/2014Hej Frank! Ett stekprov gör man för att kunna smaka på pastejen och stämma av kryddmängden. Om något känns för tamt kan man sedan krydda lite extra, innan pastejen tillagas klart i ugnen.
Frank
8/30/2014Jag förstår vad menas med en stekprov (5)
Maria
12/8/2011Undrar om man ska ugnsbaka pastejen i vattenbad. De flesta recept på leverpastej tillagas ju så..