Grov leverpastej
Ett mumsigt recept på grov leverpastej för dig som gillar utmaningar i köket. Du gör pastejen av bland annat lever, späck, fläskfärs, rödlök, mejram, ansjovis, mjöl, ägg och grädde. Extra gott med hemlagad pastej!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 bufféportioner
225 g lever (helst av kalv)
75 g späck
325 g fläskfärs
1 rödlök
smör till stekning
1 tsk mejram
1 tsk timjan
50 g ansjovis
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk ljus sirap
4 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Frank! Ett stekprov gör man för att kunna smaka på pastejen och stämma av kryddmängden. Om något känns för tamt kan man sedan krydda lite extra, innan pastejen tillagas klart i ugnen.
Redaktionen
2014-09-03Jag förstår vad menas med en stekprov (5)
Frank
2014-08-30Undrar om man ska ugnsbaka pastejen i vattenbad. De flesta recept på leverpastej tillagas ju så..
Maria
2011-12-08