Grov leverpastej

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
3
Grov leverpastej

Ett mumsigt recept på grov leverpastej för dig som gillar utmaningar i köket. Du gör pastejen av bland annat lever, späck, fläskfärs, rödlök, mejram, ansjovis, mjöl, ägg och grädde. Extra gott med hemlagad pastej!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Grov leverpastej

Ingredienser

10 (buffé)
225 g  lever (helst av kalv)
75 g  späck
325 g  fläskfärs
1   rödlök
smör till stekning
1 tsk  mejram
1 tsk  timjan
50 g  ansjovis
1 1/2 dl  vetemjöl
2   ägg
2 msk  ljus sirap
4 dl  vispgrädde
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Välj mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatly eller Beneviva.

Gör så här

Tips

Smeten går bra att frysa i formen, tina och tillaga i ugnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Hej Frank! Ett stekprov gör man för att kunna smaka på pastejen och stämma av kryddmängden. Om något känns för tamt kan man sedan krydda lite extra, innan pastejen tillagas klart i ugnen.

Redaktionen

2014-09-03

Jag förstår vad menas med en stekprov (5)

Frank

2014-08-30

Undrar om man ska ugnsbaka pastejen i vattenbad. De flesta recept på leverpastej tillagas ju så..

Maria

2011-12-08

Testa liknande recept

Gårdens pastej
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grynkorv
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Åses vilda korv med blomkålsmos
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad leverpastej
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gör egen Fläskkorv med bacon och äpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga