Grov leverpastej

Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Grov leverpastej

Ett mumsigt recept på grov leverpastej för dig som gillar utmaningar i köket. Du gör pastejen av bland annat lever, späck, fläskfärs, rödlök, mejram, ansjovis, mjöl, ägg och grädde. Extra gott med hemlagad pastej!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Grov leverpastej

Ingredienser

10 bufféportioner
225 g lever (helst av kalv)
75 g späck
325 g fläskfärs
1 rödlök
smör till stekning
1 tsk mejram
1 tsk timjan
50 g ansjovis
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk ljus sirap
4 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat

Kommentarer

Hej Frank! Ett stekprov gör man för att kunna smaka på pastejen och stämma av kryddmängden. Om något känns för tamt kan man sedan krydda lite extra, innan pastejen tillagas klart i ugnen.

Redaktionen

2014-09-03

Jag förstår vad menas med en stekprov (5)

Frank

2014-08-30

Undrar om man ska ugnsbaka pastejen i vattenbad. De flesta recept på leverpastej tillagas ju så..

Maria

2011-12-08

Testa liknande recept

Ansjoviskringlor
Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Torsk med krasse- och ansjovissås
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Enkel Janssons frestelse
Betyg 3.5 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Äggsallad på kex med krispig anjsovis
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad