Grov leverpastej

5
3
Grov leverpastej

Ett mumsigt recept på grov leverpastej för dig som gillar utmaningar i köket. Du gör pastejen av bland annat lever, späck, fläskfärs, rödlök, mejram, ansjovis, mjöl, ägg och grädde. Extra gott med hemlagad pastej!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Grov leverpastej

Ingredienser

10 (buffé)
225 g lever (helst av kalv)
75 g späck
325 g fläskfärs
1 rödlök
smör till stekning
1 tsk mejram
1 tsk timjan
50 g ansjovis
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk ljus sirap
4 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Välj mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatly eller Beneviva.

Gör så här

Tips

Smeten går bra att frysa i formen, tina och tillaga i ugnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Redaktionen

2014-09-03

Hej Frank! Ett stekprov gör man för att kunna smaka på pastejen och stämma av kryddmängden. Om något känns för tamt kan man sedan krydda lite extra, innan pastejen tillagas klart i ugnen.

Frank

2014-08-30

Jag förstår vad menas med en stekprov (5)

Maria

2011-12-08

Undrar om man ska ugnsbaka pastejen i vattenbad. De flesta recept på leverpastej tillagas ju så..