Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pollo alla cacciatora

Pollo alla cacciatora är en medelhavsinspirerad och smakrik kycklingrätt med fräscha och spännande ingredienser som selleri, oliver, salvia, kapris och rött vin. Servera den gärna med polenta eller kokt, pressad potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlök, lök och morot. Finhacka sellerin. Grovhacka oliverna.
  2. Bryn kycklingen runt om i olja i en gryta tills de fått lite färg, ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlök, lök, morötter och selleri. Stek ytterligare 3 minuter tills grönsakerna mjuknat.
  3. Tillsätt salviablad och vin i grytan, låt vinet koka in. Öppna tomatburkarna och klipp tomaterna direkt i burken med en sax. Tillsätt tomaterna och låt småkoka under lock ca 15 minuter.
  4. Blanda ner persilja, oliver, citronskal och ev kapris. Smaka av med salt och peppar. Servera med polenta eller pressad kokt potatis med olivoja och en grönsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklingklubbor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 stjälkselleri
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1/2 kruka salvia
  • 2 dl rött vin
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk kapris (eventuellt)
  • olivolja
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
Lägg till i inköpslistan