Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklinggryta med brödhjärtan

Kycklinggryta med brödhjärtan är en mustig och värmande gryta som passar bra i vintermörkret. Servera med kokt, gärna pressad potatis eller ris och en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av oljan i en gryta.
  2. Stycka varje kyckling i 8 bitar. Bryn kycklingbitarna runt om i resten av oljan i en stekpanna. Lägg över kycklingen i grytan.
  3. Skär korven i mindre bitar och lägg i grytan. Häll över tomater, vin och pressad saft och skal av citronen. Tillsätt buljongtärning, salt, rosmarin och peppar. Låt grytan koka ca 30 min. Blanda i oliverna.
  4. Brödhjärtan: Ta ut hjärtan ur brödskivorna med pepparkaksmått. Stek brödhjärtanen i matfettet i en stekpanna. Vänd hjärtanen i hackad persilja. Stick i de stekta brödhjärtanen i grytan.
  5. Servera med kokt, gärna pressad potatis eller ris och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 kycklingar (à ca 1,3 kg)
  • 4 kabanossenkorvar
  • 2 burkar hela tomater
  • 2 dl vitt vin
  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 burk gröna oliver (à ca 85 g)
Brödhjärtan
  • 8 skivor formfranska
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan