Pollo alla cacciatora

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Pollo alla cacciatora

Kyckling på jägarens vis, eller Pollo alla cacciatora, är en kycklingrätt som är lättlagad och otroligt god. Vitlök, vin och salvia kompletterar kycklingen fint. Servera kycklingen med pasta eller polenta.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Pollo alla cacciatora

Ingredienser

4 portioner
1   stor kyckling (à ca 1,4 kg)
3 - 3 1/2 msk  vetemjöl
1 krm  salt
2 krm  nymalen svartpeppar
3 msk  olivolja
2   hackade vitlöksklyftor
3 msk  tomatpuré
2 dl  vitt torrt vin
2 dl  vatten
1   hönsbuljongtärning
1 msk  hackad färsk salvia eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
15   svarta oliver
pasta eller polenta till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och pastan/polentan.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet och red i stället skyn på slutet med lite majsstärkelse utrörd i vatten eller med Maizena redning. Bjud med glutenfri specialpasta eller polenta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Gott och superenkelt. Har gjort flera gånger men använder kycklingfileer som jag delar istället. Har gjort på rött vin istället för vitt och serverat med fullkornsris.

Isabel

2007-10-22

Näringsvärde per portion

Energi2830 KJ / 680 kCal
Fett31 g

Testa liknande recept

Örtmarinerad grillkyckling
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklinggryta med brödhjärtan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt kyckling med salvia och citronstuffing
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad hel kyckling
Betyg 3.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Djävulskyckling i lergryta
Betyg 2.5 av 5.
450 personer har röstat
Över 60 min att tillaga