Pollo alla cacciatora | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pollo alla cacciatora

Kyckling på jägarens vis, eller Pollo alla cacciatora, är en kycklingrätt som är lättlagad och otroligt god. Vitlök, vin och salvia kompletterar kycklingen fint. Servera kycklingen med pasta eller polenta.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och stycka kycklingen i små delar. Pudra med mjöl, salta och peppra.
  2. Hetta upp olivoljan i en panna och bryn kycklingen tillsammans med vitlökshacket så den får fin form runtom.
  3. Lägg över allt i en gryta och rör i tomatpuré och vin. Låt det sjuda utan lock tills hälften av vätskan återstår, 5-10 minuter.
  4. Häll i vattnet, smulad buljongtärning och salvia och låt det sjuda tills kycklingen är klar, ytterligare ca 10 minuter.
  5. Lägg i oliverna och smaka av med salt och peppar. Bjud pasta eller polenta till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och pastan/polentan.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet och red i stället skyn på slutet med lite majsstärkelse utrörd i vatten eller med Maizena redning. Bjud med glutenfri specialpasta eller polenta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor kyckling (à ca 1,4 kg)
  • 3 1/2 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk hackad färsk salvia eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 15 svarta oliver
  • pasta eller polenta till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2830 kJ / 680 kCal
Fett: 31 g
Läs mer om näringsvärden