Djävulskyckling i lergryta

450
11
Djävulskyckling i lergryta

Djävulskycklingen är, sitt namn till trots, gudomligt god! Den får sitt sting av torkad chili guajillo och vitlök, och serveras ihop med en ört- och parmesanolja. Potatisgnocchi eller pasta blir perfekt som tillbehör.

Djävulskyckling i lergryta

Ingredienser

4 portioner
1 hel kyckling (1 hel kyckling motsvarar ca 1,3 kg)
2 torkade chili guajillo
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
4 tomater
1 citron
1 tsk salt
2 krm peppar
4 msk olivolja
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning

Ört- och parmesanolja

1 kruka salvia
1/2 dl olivolja
1 dl riven parmesan
citronskal

Till servering

potatisgnocchi eller pasta

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

450

Kommentarer

Magnus

2021-01-07

Just den chilin använder jag inte utan en egenodlad med riktigt bra tryck i. Favoriträtt 👍

Barbro

2020-10-01

Gjorde kycklingsoppa på resterna 👍! Lite mer vatten i o kokt potatis o en skvätt grädde!

Barbro

2020-09-30

Jag ändrar lite får se hur det blir! Kyckling, bryner vitlök, lök, 3 tsk chilipasta, jalapeno typ rågad msk, en ask körsbärstomater, 1,5 tsk salt 2 hönsbuljong 2 dl vatten. Häller över kycklingen vänder kycklingen efter en timme. Så får man se!

Näringsvärde per portion

Energi 3793 KJ / 907 kCal
Fett 45 g
Salt 4.4 g
Kolhydrater 69 g
Protein 53.6 g
Läs mer om näringsvärden