Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Polkatryffel

Polkatryfflarna har stor chans att bli en ny godisfavorit! Den söta mintsmaken och knastret från polkagrisarna bryter av perfekt mot den lena, sofistikerat mörka chokladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä en form, ca15x20 cm (för 20 st), med plastfolie.
  2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladen och låt stå ett par minuter.
  3. Rör ner smör, honung och cognac eller apelsinjuice, blanda till en jämn smet. Krossa polkagrisarna och blanda ner dem.
  4. Häll tryffeln i formen och låt svalna i kylskåp 3-4 timmar.
  5. Skär i önskad storlek och vänd ev i kakao.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad, laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Tips

Polkan kan bli lite smält efter ett par dagar.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g rumstempererat smör
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk cognac eller konc apelsinjuice
  • 1 1/2 dl krossade polkagrisar (1 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
  • ev kakao
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 464 kJ / 111 kCal