Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krokanttryffel med hasselnöt

Krokanttryffel med hasselnöt är en hissnande god sötsak som brukar bli mycket omtyckt. De lätt krossade hasselnötterna ger ett fint tuggmotstånd i tryffeln och nötsmaken passar fint ihop med den mörka chokladen och kakaoöverdraget.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna under omrörning. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Häll sockret i stekpannan. Hetta upp och låt sockret smälta och få en gyllenbrun färg. Tillsätt smör och hasselnötterna. Rör runt tills smöret smält och allt blandats. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna, ca 20 minuter.
  3. Krossa nötterna lätt, t ex med en mortelstöt.
  4. Koka upp grädden i en kastrull. Dela chokladen i mindre bitar och lägg den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt likören, salt och hasselnötterna. Häll upp i en bunke och låt svalna i kylen i ca 2 timmar tills tryffel är fast.
  5. Rulla till små tryfflelbollar och rulla dem i kakao.

Tips

Rör noga så att sockret inte bränns när du tillsätter nötterna. Tryfflarna ska serveras rumstempererade.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 2 dl hasselnötter
  • 4 msk socker
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk hasselnötslikör eller kaffelikör
  • 1/2 krm salt
  • kakao
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?