Enkel tryffel
En enkel tryffel gör du lätt med grädde, mörk choklad och kakao. Den passar utmärkt till kaffet och smakar ljuvligt av den krämiga chokladen. Tryfflarna rullar du i kakao när smeten stelnat.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002
Ingredienser
undefined
2 1/2 dl grädde
250 g mörk choklad (70%)
kakao
Gör så här
Tips
Man kan även variera med grovt riven mandelmassa i smeten (rör i den när smeten kallnat något).
Man kan också smaksätta tryffeln med en droppe pepparmyntsessens (inte mer, då smakar det för starkt).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så himla enkelt och så himla gott! (Tog lite mindre grädde och hade inga problem)
Lars
2020-04-16Stelnar ju inte! Har sått 15 timmar i kylskåp nu, segfluytande massa 😣
Agneta
2017-12-17Hej Agneta! Kan bero på kakahohalten du använde. Men 70% är att föredra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-22Topoenbra och enkelt recept! Jag använde laktosfri grädde och Fazer mörk blockchoklad.
Lena
2017-12-13