Jultryffel med apelsin

Len tryffel av choklad med frisk smak av apelsin. Smält chokladen i grädde och blanda varsamt ingredienserna. När smeten svalnat skär du den i kuber och vänder i pudrig kakao.

Ingredienser
30 st
2 dl vispgrädde (40 %)
300 g mörk choklad (70%)
1 apelsin
Garnering
kakao
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärde är beräknat per tryffel, med kakaoöverdrag.
Energi365 KJ / 87 kCal
Fett6.5 g
Kolhydrater5.8 g
Protein1.3 g
Kommentarer
Jag frös dem och använde sedan mycket kakao för att dela dem. Jag använde oxå mycket mer apelsin, samt gjorde jag ett koncentrat av juicen.
Henrik
2024-12-23Fungerar inte eftersom smeten inte stelnar. Möjligen om man fryser den, men det framgår ju inte av receptet ☹️
Maria
2023-12-26