Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jultryffel med apelsin

Len tryffel av choklad med frisk smak av apelsin. Smält chokladen i grädde och blanda varsamt ingredienserna. När smeten svalnat skär du den i kuber och vänder i pudrig kakao.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä botten och kanter på en avlång bakform, ca 10x25 cm (för 30 st), med plastfolie.
  2. Häll grädden i en kastrull. Koka upp den och ta av från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner den i grädden och låt den smälta under omrörning.  Skölj apelsinen och riv skalet fint. Rör ner det i smeten.
  3. Häll smeten i formen och låt den stelna.
  4. Skär tryffeln i bitar och vänd den i kakao.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen och välj ev en mjölkproteinfri choklad.

Näringsvärde är beräknat per tryffel, med kakaoöverdrag.

Tips

Uteslut apelsinskalet och använd smaksatt choklad istället för naturell.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 2 dl vispgrädde (40 %)
  • 300 g mörk choklad (70%)
  • 1 apelsin
Garnering
  • kakao
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 365 kJ / 87 kCal