Polkagrischeesecake
Polkagrisar duger till mer än att dekorera granen, de kan även skapa julstämning i en cheesecake. Krossa karamellerna och använd dem i både fyllning och topping för att få den klassiska pepparmintsmaken. En oväntad men riktigt uppskattad överraskning till dessertbordet på julafton.
Ingredienser
12 bitar
Botten
100 g smör
200 g digestivekex
Fyllning
2 dl krossade polkagrisar
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl strösocker
200 g cream cheese
Topping
1 dl krossade polkagrisar
50 g vit choklad
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, färskost och vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde, färskost och vit choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Det är viktigt vända grädden och äggvitorna försiktigt i äggulevispet, då håller smeten ihop bättre när kakan tinar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1887 KJ / 449 kCal
Fett28 g
Salt0.56 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g
Kommentarer
Temp fattas
Lena
2024-08-01Hej Lena! Vilken temperatur menar du? Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-01Botten blir stenhård och själva toppingen smälter så snabbt ut till en pöl, måste ätas direkt ur frysen (men då är ändå botten för hård)!
Bonnie
2023-12-17Hej Bonnie! Det är viktigt vända grädden och äggvitorna försiktigt i äggulevispet, då håller smeten ihop bättre när kakan tinar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-18Ett tips är att vispa ned polkagrispulvret tillsammans med äggulesmeten för att göra det lättare att göra smeten jämn och fin. Jag vispar även ned färskosten med äggulesmeten för att få den fluffig och lättare att röra ned i slutet.
Petra
2023-12-11