Polkagrischeesecake

63
15
Polkagrischeesecake

Polkagrisar duger till mer än att dekorera granen, de kan även skapa julstämning i en cheesecake. Krossa karamellerna och använd dem i både fyllning och topping för att få den klassiska pepparmintsmaken. En oväntad men riktigt uppskattad överraskning till dessertbordet på julafton.

Polkagrischeesecake

Ingredienser

12 bitar

Botten

100 g smör
200 g digestivekex

Fyllning

2 dl krossade polkagrisar
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl strösocker
200 g färskost av cream cheese-typ

Topping

1 dl krossade polkagrisar
50 g vit choklad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, färskost och vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde, färskost och vit choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Kerstin

2022-01-05

Gjorde denna till julafton. Tog mest pepparkakor och ett par digestive till botten Fick stå och Tina innan vi skulle äta den, men botten var stenhård!!! Och fyllningen rann… Fattar inte varför det blev så?

Yvonne

2022-01-04

Finns det någon laktosfri färskost som funkar att använda?

Pia

2021-12-26

Supergod! Testa botten med 2 paket krossade oreokex med 70 gr smält smör.

Näringsvärde per portion

Energi 1887 KJ / 449 kCal
Fett 28 g
Salt 0.56 g
Kolhydrater 45 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden