Polkagrischeesecake

Betyg 4.5 av 5.
78 personer har röstat
21
Polkagrischeesecake

Polkagrisar duger till mer än att dekorera granen, de kan även skapa julstämning i en cheesecake. Krossa karamellerna och använd dem i både fyllning och topping för att få den klassiska pepparmintsmaken. En oväntad men riktigt uppskattad överraskning till dessertbordet på julafton.

Polkagrischeesecake

Ingredienser

12 bitar

Botten

100 g smör
200 g digestivekex

Fyllning

2 dl krossade polkagrisar
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl strösocker
200 g cream cheese

Topping

1 dl krossade polkagrisar
50 g vit choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
78 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt bra

Marcus

2024-12-04

Temp fattas

Lena

2024-08-01

Hej Lena! Vilken temperatur menar du? Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-01

Botten blir stenhård och själva toppingen smälter så snabbt ut till en pöl, måste ätas direkt ur frysen (men då är ändå botten för hård)!

Bonnie

2023-12-17

Hej Bonnie! Det är viktigt vända grädden och äggvitorna försiktigt i äggulevispet, då håller smeten ihop bättre när kakan tinar. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-18

Näringsvärde per bit

Energi1887 KJ / 449 kCal
Fett28 g
Salt0.56 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Chokladmuffins med pollyfluff
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med oreos
Betyg 4.2 av 5.
510 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Energibar med frön, kärnor och aprikos
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cheesecake med bär
Betyg 3.8 av 5.
427 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chiapannkakor med banan
Betyg 4.1 av 5.
169 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cheesecake med mango och matcha
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga