Polkagrischeesecake

54
9
Polkagrischeesecake

Polkagrisar duger till mer än att dekorera granen, de kan även skapa julstämning i en cheesecake. Krossa karamellerna och använd dem i både fyllning och topping för att få den klassiska pepparmintsmaken. En oväntad men riktigt uppskattad överraskning till dessertbordet på julafton.

Skriv ut
Polkagrischeesecake

Ingredienser

12 bitar

Botten

100 g
smör
200 g
digestivekex

Fyllning

2 dl
krossade polkagrisar
3 dl
vispgrädde
1 tsk
vaniljsocker
3
äggvitor
3
äggulor
2 dl
strösocker
200 g
färskost av cream cheese-typ

Topping

1 dl
krossade polkagrisar
50 g
vit choklad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, färskost och vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde, färskost och vit choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Emma

12/19/2020

Mycket god även att byta ut digestive mot pepparkakor i botten.

Angelica

12/19/2020

Den här är sååååå god! Ska göra den till jul för 3:e året i rad nu. Alltid lika poppis 🙂

Alva

12/13/2020

Suuuupergod!!!

Näringsvärde per portion

Energi 1887 KJ / 449 kCal
Fett 28 g
Salt 0.56 g
Kolhydrater 45 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept