Polkagrischeesecake
Polkagrisar duger till mer än att dekorera granen, de kan även skapa julstämning i en cheesecake. Krossa karamellerna och använd dem i både fyllning och topping för att få den klassiska pepparmintsmaken. En oväntad men riktigt uppskattad överraskning till dessertbordet på julafton.
Ingredienser
12 bitar
Botten
100 g smör
200 g digestivekex
Fyllning
2 dl krossade polkagrisar
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl strösocker
200 g cream cheese
Topping
1 dl krossade polkagrisar
50 g vit choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1887 KJ / 449 kCal
Fett28 g
Salt0.56 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g
Kommentarer
Otroligt bra
Marcus
2024-12-04Temp fattas
Lena
2024-08-01Hej Lena! Vilken temperatur menar du? Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-01Botten blir stenhård och själva toppingen smälter så snabbt ut till en pöl, måste ätas direkt ur frysen (men då är ändå botten för hård)!
Bonnie
2023-12-17Hej Bonnie! Det är viktigt vända grädden och äggvitorna försiktigt i äggulevispet, då håller smeten ihop bättre när kakan tinar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-18