Oreo chokladbollar

120
4
Oreo chokladbollar

De godaste chokladbollarna med bara några få ingredienser! Smeten mixar du snabbt ihop av Oreokex och färskost, forma till bollar och lägg lite extra krut på att dekorera med smält choklad i olika färger och härligt krispig topping.

Skriv ut
Oreo chokladbollar

Ingredienser

ca 15-20 st

Chokladbollar

2
paket oreokakor (à 154 g)
200 g
färskost (av cream cheese-typ)

Till garnering

400 g
mjölkchoklad
185 g
vit choklad
-
riven kokos, daim eller Non Stop

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och färskost och välj kokos som dekoration.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad och byt ut färskosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj kokos som dekoration.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

120

Kommentarer

Helena

2020-12-21

Ett tips är att efter du mixat oreokexen med färskosten, lägg in smeten i frysen en stund. Bollarna blir lättare att rulla då. Låt även bollarna vila en stund igen i frysen innan de doppas i smält choklad. Jättegoda och väldigt populära bland alla man bjuder!

Veronica

2020-08-02

Jag rekommenderar att frysa dem istället!! Så fort de nuddar den smälta chokladen så smälter även bollen! Blev inget fint resultat!

Anna

2017-10-24

Jag har gjort detta flera gånger nu och det är supersmaskigt! Det blir lite kletigt att få till bollarna, men går bra. Har märkt att det är viktigt att man väljer rätt sorts oreo-kakor. Det finns en med dubbel fyllning, och med den blir smeten för lös. Det ska vara original. Superenkelt att göra och sååååååååå gott!!!

Testa liknande recept