ÖVER 60 MIN | Medel

Oreo chokladbollar

De godaste chokladbollarna med bara några få ingredienser! Smeten mixar du snabbt ihop av Oreokex och färskost, forma till bollar och lägg lite extra krut på att dekorera med smält choklad i olika färger och härligt krispig topping.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15-20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Chokladbollar: Mixa Oreokakorna ganska fint i en matberedare. Spara eventuellt lite krossade kakor till dekor. Tillsätt färskost och mixa snabbt ihop till en tjock smet.
 2. Klä en bricka eller skärbräda med bakplåtspapper. Rulla smeten till bollar och lägg dem på pappret. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter.
 3. Till garnering: Bryt chokladsorterna i mindre bitar och smält försiktigt i mikron eller över vattenbad. Använd gärna små skålar så att du får ett så djupt lager som möjligt att doppa i.
 4. Doppa bollarna i den smälta chokladen. Lyft upp dem ur chokladen med hjälp av en gaffel och dunka försiktigt av överflödig choklad mot skålens kant. Lägg ner dem på bakplåtspappret med hjälp av en kniv. Toppa bollarna med hackad Daim, Oreos, Non-Stop eller riven kokos som dekor innan chokladen stelnar. Ringla eventuellt över smält choklad med hjälp av en gaffel.
 5. Låt stelna i kylen. Skär sedan bort den överflödiga choklad som runnit ut som ”fötter” med hjälp av en liten vass kniv.
 6. Lägg bollarna i dekorativa formar. Bollarna är hållbara i minst 2 veckor förvarade i kylen.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och färskost och välj kokos som dekoration.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad och byt ut färskosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj kokos som dekoration.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Ingredienser

Portioner: ca 15-20 st
Chokladbollar
 • 2 paket oreokakor (à 154 g)
 • 200 g färskost (av cream cheese-typ)
Till garnering
 • 400 g mjölkchoklad
 • 185 g vit choklad
 • riven kokos, daim eller Non Stop