Polenta med svampfräs och dillsmör

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Polenta med svampfräs och dillsmör

Om du vill festa till vardagen lite kan du laga till den här smarriga polentan med svampfräs och dillsmör. Det är både gott, enkelt och lite roligare än den vanliga husmanskosten.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Polenta med svampfräs och dillsmör

Ingredienser

4 portioner

Polenta

7 1/2 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
1 1/2 dl polentagryn
50 g riven parmesan
50 g smör
1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar

Dillsmör

1 dl finskuren dill
rivet skal av 1 citron
50 g smör

Svampfräs

400 g blandad svamp (t ex trattkantareller och champinjoner)
1/2 msk soja
2 msk sherry (kan uteslutas)
1 krm salt
1 krm peppar

Till servering

riven parmesan

Gör så här

00:06:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Polenta är svårt att få lagom kokt ,blir väldigt lätt att få till grötkonsistens Lättare att lyckas med ris

    Göran

Testa liknande recept

  • Polenta - grundrecept
    Betyg 4 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampcrêpes
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad