Polenta med svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Polenta med svamp

Bjud på en smak av Italien med denna krämiga polenta med stekt, god svamp. Under tillagningen så ger du din polenta en mild tryffelsmak som passar perfekt med svampen och den fräscha, lite syrliga äpple- och krassemixen. Ofattbart gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljong och grädde.
  2. Vispa i polenta och sjud på svag värme under omrörning i ca 20 minuter. Det bränns vid lätt så rör ofta.
  3. Smaka av med tryffelolja och vinäger.
  4. Skiva svampen i mindre bitar. Stek svampen och blanda ner i polentan precis innan servering.
  5. Strimla äpplet och blanda med krasse. Toppa polentan med äpple och krassemixen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 3 dl polenta
  • tryffelolja efter smak
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 200 g blandad svamp tex Karl Johan, champinjoner och ostronskivling
  • 1 äpple
  • krasse efter smak
Lägg till i inköpslistan