Parmalindad fläskfilé med konjakssvamp och lättsyrad sallad

43
7
Parmalindad fläskfilé med konjakssvamp och lättsyrad sallad

Linda lufttorkad skinka runt fläskfilé och skär i lite större bitar, som en tournedos. Det blir en maffig köttbit att servera på nyårsfesten eller helgens middagsbjudning. Till det blir det blandad svamp smaksatt med päronkonjak och en lättsyrad sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Parmalindad fläskfilé med konjakssvamp och lättsyrad sallad

Ingredienser

6 portioner

Lättsyrad sallad

1/2 blomkålshuvud
1 fänkål
3 champinjoner
1 rödlök
1 morot
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk rödvinsvinäger
1 msk konc äppeljuice
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
900 g fläskfilé
2 tsk torkad oregano
3 krm salt
2 krm peppar
1 msk smör
1 msk rapsolja
8 skivor lufttorkad parmaskinka
30 g babyspenat

Konjakssvamp

1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
500 g blandad svamp (t ex champinjoner, trattkantareller och karljohanssvamp)
2 msk smör
2 msk päronkonjak (kan ersättas med sherry, calvados eller madeira)
2 dl vispgrädde
1 tsk torkad timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Frida

2018-12-31

Undrar oxå över blomkål och fänkål...vad ska man göra med den?

Redaktionen ICAse

2019-01-02

Hej Frida! Ber om ursäkt att det hade missats i receptet. Men nu uppdaterat. Hälsningar Michelle

Rolf

2018-12-30

Blomkål finns som ingrediens men nämns inte alls i efterföljande beskrivning...

Redaktionen ICAse

2019-01-02

Hej Rolf! Beklagar detta, men vi hade missat att skriva ut det. Men nu åtgärdat. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2015-01-08

Hej Ulrika! Lite sent... men här kommer ett förslag: Till rätten passar ett rött fylligt vin med stor fruktighet och ganska hög syra. Ett vin från södra Rhonedalen, Sydafrika eller Australien som med sitt varma klimat ofta producerar rött vin med stor fruktighet.

Näringsvärde per portion

Energi 2062 KJ / 493 kCal
Fett 30 g
Salt 234 g
Kolhydrater 12 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden