Parmalindad fläskfilé med konjakssvamp och lättsyrad sallad

Betyg 3.5 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Parmalindad fläskfilé med konjakssvamp och lättsyrad sallad

Linda lufttorkad skinka runt fläskfilé och skär i lite större bitar, som en tournedos. Det blir en maffig köttbit att servera på nyårsfesten eller helgens middagsbjudning. Till det blir det blandad svamp smaksatt med päronkonjak och en lättsyrad sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Parmalindad fläskfilé med konjakssvamp och lättsyrad sallad

Ingredienser

6 portioner

Lättsyrad sallad

1/2 blomkålshuvud
1 fänkål
3 champinjoner
1 rödlök
1 morot
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk rödvinsvinäger
1 msk konc äppeljuice
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
900 g fläskfilé
2 tsk torkad oregano
3 krm salt
2 krm peppar
1 msk smör
1 msk rapsolja
8 skivor lufttorkad parmaskinka
30 g babyspenat

Konjakssvamp

1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
500 g blandad svamp (t ex champinjoner, trattkantareller och karljohanssvamp)
2 msk smör
2 msk päronkonjak (kan ersättas med sherry, calvados eller madeira)
2 dl vispgrädde
1 tsk torkad timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

02:00:00
00:05:00
00:02:00
00:20:00
00:40:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.43 personer har röstat

Kommentarer

Undrar oxå över blomkål och fänkål...vad ska man göra med den?

Frida

2018-12-31

Hej Frida! Ber om ursäkt att det hade missats i receptet. Men nu uppdaterat. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-02

Blomkål finns som ingrediens men nämns inte alls i efterföljande beskrivning...

Rolf

2018-12-30

Hej Rolf! Beklagar detta, men vi hade missat att skriva ut det. Men nu åtgärdat. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-02

Hej Ulrika! Lite sent... men här kommer ett förslag: Till rätten passar ett rött fylligt vin med stor fruktighet och ganska hög syra. Ett vin från södra Rhonedalen, Sydafrika eller Australien som med sitt varma klimat ofta producerar rött vin med stor fruktighet.

Redaktionen

2015-01-08

Näringsvärde per portion

Energi2062 KJ / 493 kCal
Fett30 g
Salt2.34 g
Kolhydrater12 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Betyg 4.4 av 5.92 personer har röstat
Receptet har 42 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Fläskfilé med italiensk fyllning
Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Italiensk fylld filé
Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lax med parmatäcke
Betyg 3.3 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sugo di carne
Betyg 3 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad