Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök

Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök

Att pochera fisk är förvånansvärt enkelt - tricket är att vattnet inte ska stormkoka. Lägg ner fisken i det småkokande vattnet och ta sedan kastrullen ifrån plattan så blir den pocherad utan att koka sönder i bitar. Serveras med kokta grönsaker och en smarrig äggkräm till. Både hälsosamt och underbart gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014

Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis

Torsk

1 morot
1 fänkål
6 dl vatten
1/2 citron
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 tsk salt

Äggkräm

3 ägg
1 kruka gräslök
100 g ansjovisfilé
2 dl crème fraiche
peppar

Gör så här

00:09:00
00:10:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Såsen är sanslöst god

    Oliver

  • Smakade OK men ingen wow upplevelse

    Rosita

Näringsvärde per portion

Energi2398 KJ / 574 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater44.7 g
Protein39.2 g

Testa liknande recept

  • Ansjovisbakad torsk
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad torsk med ansjovissås
    Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad