Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pocherad lax i äppelbuljong

Smakrik och god vardagsmiddag som du tillagar på ungefär 45 minuter. Laxfilén pocheras med äpplen, morötter och purjolök. Servera sedan den mumsiga pocherade laxen med äppelbuljongen i djupa tallrikar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och skär purjolöken i smala strimlor. Skala och skär morötterna i strilmor. Skölj eller skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
  2. Fräs purjo, morötter och äpple i oljan i en traktörpanna. Strö över gurkmeja. Häll på buljongen och låt koka ca 5 minuter. Salta dem lite och strö över gräslöken.
  3. Lägg i laxen efter grönsakerna är frästa och låt den koka med laxens innertemperatur ska vara 56 grader.
  4. Lägg upp laxen med äppelbuljongen i djupa tallrikar. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 2 äpplen (t ex Transparant Blanche)
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk gurkmeja
  • 4 dl fiskbuljong fond eller tärning + vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à ca 150 g)
  • 1/2 dl hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1800 kJ / 430 kCal
Fett: 26 g
Läs mer om näringsvärden