Smakrik och god vardagsmiddag som du tillagar på ungefär 45 minuter. Laxfilén pocheras med äpplen, morötter och purjolök. Servera sedan den mumsiga pocherade laxen med äppelbuljongen i djupa tallrikar.
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
2 morötter
2 äpplen (t ex Transparant Blanche)
1 msk olja
1/2 msk gurkmeja
4 dl fiskbuljong fond eller tärning + vatten
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à ca 150 g)
1/2 dl hackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 2.8 av 5.
44 personer har röstat
1 st
Kommentar
Det står ingenting i receptet var/när man ska göra något med laxen. Läser man "mellan raderna" så förstår man kanske om man har någorlunda koll, men det ska inte vara underförstått i ett recept!
Kommentar
Det står ingenting i receptet var/när man ska göra något med laxen. Läser man "mellan raderna" så förstår man kanske om man har någorlunda koll, men det ska inte vara underförstått i ett recept!
Niklas
2009-06-08