Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppel- och vitlöksfylld kyckling med myntacouscous

En lyxig, exotisk och annorlunda kycklingrätt med smak av härlig mynta, äpple och vitlök. Fyll kycklingen med äpplen och vitlök och servera tillsammans med krämig couscous med smak av mynta. Fantastiskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och klyfta äpplena. Skala och skiva vitlöken. Fyll kycklingen med äpple och vitlök.
  2. Blanda olja, soja och kryddorna. Pensla kycklingen runt om med blandningen. Stek kycklingen i 200°C, ca 1 tim. Kontrollera att köttsaften är klar utan rosa inslag. Täck ev kycklingen med folie.
  3. Häll av skyn som bildats i en kastrull. Tillsätt buljongen och koka upp. Red med maizenaredningen.
  4. Couscous: Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt couscous och mynta. Låt stå med locket på vid sidan av spisen 6-7 min.
  5. Stycka kycklingen i portionsbitar. Servera med såsen, couscous och gröna bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kyckling (à ca 1.3 kg)
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 2 dl hönsbuljong (fond eller tärning plus vatten)
  • 1 msk maizenaredning (för mörka såser)
Myntacouscous
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl couscous
  • 1 msk finhackad mynta
Lägg till i inköpslistan