Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Plommonsås

Denna smakrika plommonsås med bland annat vin, vitlök och honung kryddar du även med fänkål, koriander och ingefära, en explosion av smaker som sjuder ihop till en härlig sås. De kryddade plommonen blir ett annorlunda och bra komplement till maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka ingefäran. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Halvera och kärna ur plommonen.
  2. Häll oljan i en varm panna och låt ingefära, lök och vitlök fräsa några minuter utan att ta färg.
  3. Häll på vin, rör i honung och lägg i plommonhalvorna. Sjud under lock i 10 minuter.
  4. Rör i soja, tillsätt ev fänkålsfrön eller någon av örterna. Sjud i ytterligare 10 minuter.

Tips

Beroende på hur söta plommonen är kan man behöva öka sötman något.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bit färsk ingefära (1 bit motsvarar ca 50 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 plommon
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 1/2 msk honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • ev 2 nypor fänkålsfrön
  • 1 liten kvist färsk rosmarin, timjan eller koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?