Plommonsås

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Plommonsås

Denna smakrika plommonsås med bland annat vin, vitlök och honung kryddar du även med fänkål, koriander och ingefära, en explosion av smaker som sjuder ihop till en härlig sås. De kryddade plommonen blir ett annorlunda och bra komplement till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Plommonsås

Ingredienser

4 portioner
1 bit färsk ingefära (1 bit motsvarar ca 50 g)
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
8 plommon
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 - 2 1/2 msk honung
1 msk kinesisk soja
ev 2 nypor fänkålsfrön
1 liten kvist färsk rosmarin, timjan eller koriander

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad brieost med plommon, timjan, nötter och honung
Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.104 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Plommongryta med rådjur
Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Porchetta di fano
Betyg 4.2 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad