Plommonsås

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Plommonsås

Denna smakrika plommonsås med bland annat vin, vitlök och honung kryddar du även med fänkål, koriander och ingefära, en explosion av smaker som sjuder ihop till en härlig sås. De kryddade plommonen blir ett annorlunda och bra komplement till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Plommonsås

Ingredienser

4 portioner
1   bit färsk ingefära (1 bit motsvarar ca 50 g)
1/2   rödlök
1   vitlöksklyfta
8   plommon
2 msk  olivolja
2 dl  vitt vin
2 - 2 1/2 msk  honung
1 msk  kinesisk soja
ev 2   nypor fänkålsfrön
1   liten kvist färsk rosmarin, timjan eller koriander

Gör så här

Tips

Beroende på hur söta plommonen är kan man behöva öka sötman något.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad brieost med plommon, timjan, nötter och honung
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonsaft
Betyg 4.2 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga