Efter en mastig måltid kan det behövas en syrligt uppfriskande efterrätt, då passar denna plommonpaj med citron alldeles ypperligt. Pajen fyller du med gula plommon och en krämig sås på crème fraiche och ägg med syrlig saft från citron plus skal.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helen
2013-08-08Fräsch och trevlig paj som blev ännu bättre som efterrätt utan pajskal och vispgrädde. Smöra och mjöla en form med höga kanter. Använd halva mängden fyllning alternativt en riktigt stor form. Plommonen behöver inte skalas. Jag tycker att den vinner på att du tar med det rivna citronskalet. Du kan behöva öka mjölmängden någon samt sänka ugnstemperatur och öka gräddningstid för att få en fastare efterrätt. Nyttigare, fräschare och fantastiskt gott!
Gunnel
2009-09-30Väldigt god paj med syrlig smak. Notera dock att det blir väldigt mycket fyllning, räcker nästan till två pajer...
Jenny
2006-09-21Är det meningen att citronsmeten ska stelna och bli lite som sockerkaka eller ska det vara kladdigt och krämigt?!