Knäckig rabarberpaj med ingefära

162
3
Knäckig rabarberpaj med ingefära

Bjud på hemlagad paj med rabarber och ingefära i sommar. Den här knäckiga pajdegen är underbart god, och du kan använda den för att göra paj med andra frukter eller bär också. Servera med vaniljvisp, dulce de leche eller vispad grädde.

Skriv ut
Knäckig rabarberpaj med ingefära

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

150 g
smör
1 1/2 dl
strösocker eller rårörsocker
1/2 dl
vispgrädde
1/2 dl
ljus sirap
2 dl
mandelmjöl
4 dl
havregryn
1 msk
riven ingefära

Fyllning

500 g
rabarber
1 dl
strösocker
1 msk
potatismjöl

Till servering

vaniljvisp, kvarg dulce de leche eller vispad grädde

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj mandelmjöl och ren havre/glutenfria havregryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Välj laktosfritt serveringsalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt till servering.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Bra grundrecept till paj, använd t.ex. bär, persikor, färska aprikoser, äpplen, päron mm

Vad tyckte du om receptet?

162

Kommentarer

Tamara

5/4/2020

Hade ingen ingefära så jag tog kardemumma istället. Plus även kokos, som någon redan tipsat om. Mumsmums tyckte mina gäster! Att pajen gick på ett kick att göra ger också pluspoäng.

Monica

5/5/2019

La till kokos i pajskalet, mums. Minskade dock ingefärssmaken så denna behöver ökas om ni önskar mer markant smak. Dock uppskattad av barn med kokos.

Annika

8/10/2018

Kanonrecept!!

Näringsvärde per portion

Energi 2398 KJ / 665 kCal
Fett 46 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 53 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept