Knäckig rabarberpaj med ingefära

Bjud på hemlagad paj med rabarber och ingefära i sommar. Den här knäckiga pajdegen är underbart god, och du kan använda den för att göra paj med andra frukter eller bär också. Servera med vaniljvisp, dulce de leche eller vispad grädde.

Ingredienser
8 portioner
Pajdeg
150 g smör
1 1/2 dl strösocker eller rårörsocker
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
2 dl mandelmjöl
4 dl havregryn
1 msk riven ingefära
Fyllning
500 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Till servering
vaniljvisp, kvarg dulce de leche eller vispad grädde
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2398 KJ / 665 kCal
Fett46 g
Salt0.4 g
Kolhydrater53 g
Protein8 g
Kommentarer
7 stSupergott! Hela familjen älskar den och lagat många gånger! Nu provar jag att göra den med äpplen☺️
Ilya
Så gott!
Sanne
Mvh kan
Carl-ingvar
Supergod brytning med ingefära i det knäckiga pajtäcket! En vuxensmak som även vår tonåring gillade.
Helen
Hade ingen ingefära så jag tog kardemumma istället. Plus även kokos, som någon redan tipsat om. Mumsmums tyckte mina gäster! Att pajen gick på ett kick att göra ger också pluspoäng.
Tamara
La till kokos i pajskalet, mums. Minskade dock ingefärssmaken så denna behöver ökas om ni önskar mer markant smak. Dock uppskattad av barn med kokos.
Monica
Kanonrecept!!
Annika