Plommonflarn med honung och ingefära

Betyg 3.2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Plommonflarn med honung och ingefära

Plommon är goda att äta precis som de är, men ibland vill man ha något lite frasigare, sötare och nötigare till dessert. Eller hur? Baka ett frasigt plommonflarn så får du allt det och lite till tack vare smördeg, honung och jordnötssmör. Servera flarnet med glass eller vispad grädde. Mums!

Plommonflarn med honung och ingefära

Ingredienser

4 portioner
250 g smördeg
1 msk riven ingefära
2 msk flytande honung
ca 10 plommon
1 1/2 dl jordnötssmör
1 1/2 msk sesamfrö
florsocker

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Smakerna funkar inte tillsammans och plommon ovanpå smördegen gör den saggig och mjuk. Inte gott!

    Klas

  • Den var inte god. Smakerna gifte sig inte. .Maria

    Maria

  • Den ska helt klart testas när jag inhandlat plommon med mera....

    Marianne

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan glass/grädde.
Energi2507 KJ / 598 kCal
Fett40 g
Salt0.5 g
Kolhydrater44 g
Protein14 g

Testa liknande recept

  • Plommonpaj med mandel
    Betyg 4.3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk plommonkaka
    Betyg 2.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inkokta plommon i kanel och apelsin
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad